ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπριος Αστυνομικός διακρίθηκε στην Ολλανδία

Επιλέχθηκε μεταξύ ατόμων από άλλες χώρες με μεγάλη εμπειρία

Μεταξύ των ημερομηνιών 24 Σεπτεμβρίου, 2018 με 5 Οκτωβρίου, 2018, πραγματοποιήθηκε στη Στρατιωτική Βάση Warnewaard της Ολλανδίας, η οποία αποτελεί το μεγαλύτερο training ground της Ευρώπης, η άσκηση «European Union Police Services Training II - Exercise Lowlands Grenade 2018».


«Έκατσε πάνω…!» αναφώνησε η Κατερίνα on air (vid)


H άσκηση διοργανώθηκε από την Βασιλική Χωροφυλακή της Ολλανδίας, η οποία απέστειλε επίσημη πρόσκληση προς την Αστυνομία Κύπρου με την οποία ζητούσε όπως ο Λοχίας 2283 Δημήτρης Αργυρού της Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών (ΥΠ.ΕΓ.Ε) λόγω προηγούμενης εμπειρίας, συμμετάσχει ως εκπαιδευτής στην ομάδα CID & FORENSIC.


«Φωτιά» οι τιμές στα ενοίκια... φοιτητές, καζίνο και ψηλά κτήρια


Ακολούθως, κατόπιν έγκρισης του Αρχηγού Αστυνομίας κ. Ζ. Χρυσοστόμου, ο Λοχίας 2283 συμμετείχε στην εν λόγω άσκηση ως εκπαιδευτής σε θέματα σκηνής εγκλήματος, ένεκα και της ειδικότητάς του ως εμπειρογνώμονας, ενώ ήταν ο μόνος που προερχόταν από την Κύπρο, καθότι οι υπόλοιποι εκπαιδευτές ήταν Ολλανδοί. Οι εκπαιδευόμενοι που ανήκαν στην ομάδα του Λοχία 2283 αριθμούσαν περίπου 30 άτομα και προέρχονταν από τις ακόλουθες χώρες: Γαλλία, Αγγλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Φιλανδία, Κύπρο, Ελβετία, Αργεντινή, ΗΠΑ και Γκάνα.

Στην εν λόγω άσκηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος EUPST II 2015-2018, συμμετείχαν πέραν των 700 ατόμων από 30 διαφορετικές χώρες, από τις οποίες 18 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και 12 τρίτες χώρες (ΗΠΑ, Γκάνα, Αργεντινή, Γεωργία, Ελβετία, Γκαμπία κ.α).


Αυτές είναι οι θέσεις εργασίας που άνοιξαν στο δημόσιο


Ο Λοχ.2283 ανέλαβε τη διεξαγωγή των σεναρίων της άσκησης, τα οποία αφορούσαν μεταξύ άλλων σύλληψη προσώπου σε κατοικία κατόπιν εντάλματος και ανεύρεση οπλισμού, ανεύρεση κλοπιμαίας περιουσίας σε κατοικία με εμπλοκή διεφθαρμένου Αστυνομικού και εξέταση σκηνής ρίψης πυροβολισμών και χειρισμό υπόπτου με ψυχολογικά προβλήματα. Επίσης του ανατέθηκε ο ρόλος του υπεύθυνου διοργάνωσης (event manager) για ένα από τα μεγαλύτερα σενάρια που αφορούσε στην ανακοπή οχήματος με λαθρομετανάστες, διερεύνηση υπόθεσης εμπορίας προσώπων και σύνδεση του υπόπτου με τη δολοφονία τριών μεταναστών καθώς και ταφή τους σε συγκεκριμένη τοποθεσία.

Η επιλογή του Λοχία 2283 ως εκπαιδευτή ήταν ιδιαίτερης σημασίας, καθότι όλοι οι εκπαιδευόμενοι ήταν επαγγελματίες σε θέματα CID & Forensic και οι πλείστοι με αρκετά χρόνια εμπειρίας στο χώρο. Σημαντικό είναι δε το γεγονός ότι την άσκηση επισκέφθηκε και ο Βασιλιάς της Ολλανδίας, ο οποίος συνομίλησε με τους εκπαιδευτές της ομάδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X