ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Διάσωση μεταναστών - Κρίσιμα τα παιδιά, εισήχθη και 8χρονο αγόρι στο Μακάρειο

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) Χαράλαμπος Χαριλάου

ΚΥΠΕ

Πολύ σοβαρή εξακολουθεί να είναι η κατάσταση της υγείας των παιδιών μεταναστών που νοσηλεύονται στο Μακάρειο Νοσοκομείο και στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) Χαράλαμπος Χαριλάου, σημειώνοντας ότι οι γιατροί κάνουν ότι μπορούν.

Στο μεταξύ χθες βράδυ, έγινε εισαγωγή ακόμη ενός παιδιού που ήταν στο Πουρνάρα από την ίδια βάρκα στην Εντατική Παίδων στο Μακάρειο με νόσημα το οποίο έχει για εξειδικευμένη θεραπεία.

«Η κατάσταση της υγείας τους είναι η ίδια. Είναι κρίσιμη και είναι ενωρίς ακόμη για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα πρέπει να περάσουν 48 με 72 ώρες», είπε ο κ. Χαριλάου.

Υπενθυμίζεται πως το ένα εκ των τριών παιδιών που νοσηλεύονταν στην Μονάδα Εντατικής Παίδων στο Μακάρειο Νοσοκομείο απεβίωσε αιφνίδια από καρδιακή ανακοπή.

Τα παιδιά εντοπίστηκαν σε λιπόθυμη κατάσταση τα ξημερώματα της Τετάρτης σε βάρκα ανοικτά του Κάβο Γκρέκο μαζί με άλλα 55 άτομα.

Στο Μακάρειο δίνει την δική της μάχη για να κρατηθεί στην ζωή και η 5χρονη αδελφή του παιδιού που απεβίωσε.

«Τα παιδιά που υπέστησαν πολλές κακουχίες μέχρι να φθάσουν στην Κύπρο είναι υπό στενή παρακολούθηση, συνεχή αξιολόγηση κι ελπίζουμε να πάνε όλα καλά», κατάληξε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση