ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Κράζει» και τις Φυλακές της Κύπρου η 19χρονη - Τρομερές ατάκες (pics)

«Είδα μια απόπειρα αυτοκτονίας»

Συνεχίζει τις δημόσιες τοποθετήσεις της σχετικά με την περιπέτεια που πέρασε στην Κύπρο η 19χρονη Βρετανή που καταδικάστηκε για το αδίκημα της δημόσιας βλάβης, από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, στις 7 Ιανουαρίου.

Θυμίζουμε ότι στην 19χρονη επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 μηνών με αναστολή τριών ετών, αφού κρίθηκε ένοχη για ψευδή καταγγελία της ότι βιάστηκε από 12 Ισραηλινούς στην Αγία Νάπα.

Η νεαρή γυναίκα, μετά τα δημόσια - αρνητικά σχόλια για τον δικαστή που την καταδίκασε, την επιμονή της ότι κακομεταχειρίστηκε από την Αστυνομία και τις λεπτομέρειες που έδωσε σχετικά με τον κατ’ ισχυρισμόν βιασμό της από τους 12 Ισραηλινούς, τώρα, μιλώντας στην Daily Mail, αναφέρεται στις συνθήκες κράτησής της στις φυλακές της Κύπρου, με όχι και τόσο κολακευτικά σχόλια.


«Κτυπά» ξανά η 19χρονη - Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες του κατ’ ισχυρισμόν βιασμού


Μάλιστα, στο άρθρο της Βρετανικής ιστοσελίδας, δημοσιεύεται και απόσπασμα από το ημερολόγιο της 19χρονης, από τότε που βρισκόταν στις φυλακές.

Αρχικά, στην Daily Mail, η νεαρή αναφέρεται ξανά στον κατ’ ισχυρισμόν βιασμό της και στην συνέχεια περιγράφει γεγονότα μετά την σύλληψή της και την κράτησή της στην φυλακή.

Περιέγραψε μέχρι και τις χειροπέδες που τις φόρεσαν όταν την οδήγησαν πρώτη φορά στο Δικαστήριο: «Φορούσα χειροπέδες με μια σταθερή μεταλλική ράβδο διαμέσου τους και το μέταλλο ήταν τόσο έντονο που είχα μικρές σχισμές στους καρπούς μου και μώλωπες πάνω στο αντιβράχιο μου. Δεν αντιμετώπιζα τίποτα διαφορετικά από έναν κοινό εγκληματία, σαν να είχα διαπράξει ένα σοβαρό αδίκημα».

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η 19χρονη μοιράστηκε ένα βρώμικο κελί με κατσαρίδες και φυλακισμένους, Φιλιππινέζους, Ρώσους και Κυπρίους, που κοιμόταν σε κρεβάτια τύπου «στρατιωτικού», σε πλαστικά φύλλα με κουβέρτες από καστανά μαλλιά, στα οποία σημειώνεται ότι η νεαρή ήταν αλλεργική. Μεταξύ των άλλων κρατουμένων, όπως αναφέρεται, ήταν και δολοφόνοι.


Χαρακτηρισμοί της 19χρονης για τον Κύπριο δικαστή: «Ήταν μισογύνης»


Η 19χρονη μεταξύ άλλων περιέγραψε και ένα περιστατικό που συνέβη στις φυλακές: «Μια γυναίκα που είχε σκοτώσει ολόκληρη την οικογένειά της έτρεξε και άρχισε να ουρλιάζει όταν άφησα την φρυγανιέρα συνδεδεμένη. Δεν κατάλαβα τι έλεγε, αλλά με τρομοκρατούσε. Ένας φύλακας έπρεπε να πηδήξει για να την ηρεμήσει».

Ακόμη, η νεαρή αναφέρει ότι αδυνάτισε πολύ κατά την περιπέτειά της και ότι είχε καταναλώσει ναρκωτικά και υψηλές δόσεις Xanax.

«Είχα ψευδαισθήσεις. Έβλεπα φανταστικούς ανθρώπους. Αισθανόμουν φοβερά, πνίγηκα με το άγχος. Είχα πολλούς εφιάλτες» σημείωσε ενώ συμπλήρωσε ότι δεν κοιμόταν πολύ κατά την διάρκεια της ημέρας, οπότε, έμενε ξύπνια διαβάζοντας τη νύχτα, καθισμένη δίπλα σε μια λωρίδα φωτός που έβγαινε από την πόρτα του κελιού.

Θυμάται, λέει, την επικρατούσα δυσοσμία της φυλακής - τα τσιγάρα και τον ιδρώτα - την έλλειψη ιδιωτικότητας και τις περιστασιακές, εξαπατητικές αναλαμπές ομορφιάς και καλοσύνης.

Η 19χρονη ισχυρίζεται ότι στις φυλακές, την έβαζαν να σκουπίζει και να τρίβει το πάτωμα με σαπούνι και νερό, μέχρι να βγάλει φουσκάλες, ενώ λέει πως υπάρχει ένα μικρό γυμναστήριο, στο οποίο πήγαινε για περίπου 2 ώρες.

Ένας από τους σημαντικότερους ισχυρισμούς της 19χρονης, σημειώνεται στο τέλος: «Είχαμε κλειδωθεί στην αίθουσα μας στις 21:00. Κάποιοι από τους συνάδελφοί μου θα κάπνιζαν όλη τη νύχτα. Είδα μια απόπειρα αυτοκτονίας - ένας κρατούμενος έπινε χλωρίνη στο δοχείο».

Για το δικαστήριο αναφέρεται: «Δεν υπήρχε ακριβώς η αυστηρότητα ή η σοβαρότητα που θα υπήρχε σε ένα αγγλικό δικαστήριο».

Καταλήγοντας, η 19χρονη απεύθυνε ξανά προειδοποίηση: «Η Κύπρος δεν είναι ασφαλής. Δεν είναι μόνο θέμα διαμονής με τους φίλους σας και παρακολούθησης του τι πίνετε. Το δικαστικό σύστημα δεν είναι ασφαλές - και γι’ αυτό αγωνίζομαι».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X