ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απόδραση: Τα ρίχνουν στο νοσοκομείο οι Φυλακές

Θα μεταφερθεί πίσω στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας ο δραπέτης

24news team

Παραδόθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (9/1) στις Αρχές, ο 40χρονος δραπέτης ο οποίος το είχε σκάσει από το νοσοκομείο Αθαλάσσας.

Ο υπόδικος μετά από επικοινωνία του με το Τμήμα Φυλακών, παραδόθηκε οικειοθελώς στην Αστυνομία.

Υπενθυμίζεται πως απέδρασε από τον χώρο νοσηλείας του την Κυριακή (08/01).

Τα ερωτήματα και ο τρόπος που απέδρασε 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 40χρονος, είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης για ληστεία και επίθεση ενώ συνελήφθη πριν τρεις μήνες, δηλαδή τον Οκτώβριο για απόπειρα φόνου κατά της συζύγού του.

Όλα τα πιο πάνω, εύλογα, προκαλούν το εξής ερώτημα, γιατί το συγκεκριμένο άτομο δεν φυλασσόταν και ποιος είχε την ευθύνη για την φρούρησή του;

«Φαίνεται ότι δεν φυλασσόταν και η Αστυνομία δεν ήταν ενήμερη και δεν είχε καμία εμπλοκή σχετικά με την κράτηση του εν λόγω προσώπου ή την νοσηλεία του στο συγκεκριμένο νοσοκομείο», ήταν η απάντηση από πλευράς Αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 40χρονος κατάφερε να αποδράσει σπάζοντας την πόρτα θαλάμου που οδηγεί στον εξωτερικό χώρο και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

Σημειώνεται πως ο 40χρονος είχε εντοπιστεί θετικός στον κορωνοϊό.

Αλαλούμ με τη φρούρηση του 40χρονου  

Το 24news επικοινώνησε με αρμόδιο λειτουργό των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, ο οποίος μας επισήμανε πως την ευθύνη για την φύλαξη του την είχαν οι Κεντρικές Φυλακές, πράγμα το οποίο δεν έγινε παρά τις υποδείξεις από πλευράς ψυχιατρείου.

Από την απόδραση του 40χρονου προκύπτει το εξής συμπέρασμα: Καμία από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, δεν παρείχε μετρά ασφαλείας για την κράτησή του ενώ για ακόμη μία φόρα η «ευθύνη» μετατρέπεται σε μπαλάκι του πιγκ – πογκ.

Για το συγκεκριμένο συμβάν η Αστυνομία καθώς και οι Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, ρίχνουν την ευθύνη στις Κεντρικές Φυλακές.

Τι είπαν οι Κεντρικές Φυλακές 

Την ευθύνη φύλαξης των νοσηλευόμενων στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας φέρει το ίδιο το νοσηλευτήριο, εκτός εάν στα πλαίσια του Πρωτοκόλλου το οποίο εφαρμόζεται από το 2016 ζητηθεί από το νοσηλευτήριο η περιμετρική φρούρηση του κρατούμενου, μετά από την αξιολόγηση της επικινδυνότητας του από τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας. Κάτι που δεν έγινε στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Οι αποδράσεις από το νοσοκομείο Αθαλάσσας

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιο πρόσωπο καταφέρνει να ξεφύγει από το νοσοκομείο Αθαλάσσας αφού στο παρελθόν είχαν αποδράσει διάφορα άτομα από τον εν λόγω χώρο.

Δύο νεαρά πρόσωπα, ηλικίας 20 και 26 ετών, κατάφεραν να διαφύγουν από τον χώρο νοσηλείας τους στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας το Σάββατο (23/1/2021), με την Αστυνομία να τους εντοπίζει σε μεταγενέστερο στάδιο.

Τα πρόσωπα είχαν αποδράσει από την περίφραξη του θαλάμου όπου νοσηλεύονταν.

Στις 5/12/2021, τέθηκαν σε συναγερμό οι Αρχές όταν άτομο, ηλικίας 41 ετών, δραπέτευσε από τον χώρο νοσηλείας του, προκαλώντας ζημιές στο κτήριο του νοσοκομείου και συγκεκριμένα, σε κάγκελα τα οποία ήταν τοποθετημένα σε παράθυρο. Λίγες ημέρες μετά οι Αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν το εν λόγω πρόσωπο.

Ακόμη μία διπλή απόδραση είχε σημειωθεί στις 7/12/2020 όταν δύο τρόφιμοι του Νοσοκομείου Αθαλάσσας κατάφεραν να ξεφύγουν από το νοσηλευτήριο σπάζοντας ένα τζάμι.

Αφότου έγινε αντιληπτή η απόδρασή τους, κινητοποιήθηκαν οι Αρχές και την ίδια ημέρα εντοπίστηκαν και τα δύο πρόσωπα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση