ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κορωνοϊός - Δρ Κωστρίκης: «Fake news ότι θα νοσήσει το 60% των Κυπρίων» (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Όλα όσα δήλωσε στο ΣΠΟΡ FM

 Η πανδημία του νέου κορωνοϊού, COVID-19, εδώ και λίγες μέρες έχει μπει για τα καλά στις ζωές των Κύπριων πολιτών, αλλάζοντας άρδην την καθημερινότητά τους και όχι μόνο. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κύπρο έχουν φτάσει τα 49 ενώ οι αρμόδιοι φορείς έλαβαν δραστικά μέτρα, σε μια μάχη με σκοπό να σπάσει η αλυσίδα εξάπλωσής του. 


Live: Στον κλοιό του κορωνοϊού η Κύπρος


Ο πανικός κατά γενική ομολογία είναι πρωταγωνιστής, με διάφορες δυσοίωνες προβλέψεις να τον γιγαντώνουν.

Υπάρχουν, ωστόσο, και οι πιο αισιόδοξες προσεγγίσεις. Μια τέτοια περίπτωση είναι και ο δρ Λεόντιος Κωστρίκης, καθηγητής στο Τμήμα Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου και επικεφαλής του Εργαστηρίου Βιοτεχνολογίας, ο οποίος εδώ και αρκετά χρόνια ασχολείται με την έρευνα γύρω από τον ΗIV/ΑIDS.

Ο δρ Κωστρίκης μίλησε στο «ΣΠΟΡ FM» 95.0 και τα όσα είπε είναι άκρως ενδιαφέροντα: «Εγώ αναμένω ότι, αν λειτουργήσει σωστά αυτή η στρατηγική της απομόνωσης και η απομάκρυνση μεταξύ των ανθρώπων, θα υπάρξει μείωση των νέων κρουσμάτων περίπου 50%, σε μια βδομάδα, 80% σε δύο εβδομάδες και κοντά στο 90%-95% στην τρίτη εβδομάδα και την τέταρτη εβδομάδα αναμένω να έχουμε σποραδικά κρούσματα ή σχεδόν μηδέν».

Εν συνεχεία απάντησε με έντονο ύφος και στο αν θα νοσήσει από κορωνοϊό το 60% του πληθυσμού των Κυπρίων, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι «είναι fake news, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ. Αυτό μπορεί να συμβεί στην Αγγλία και όχι στην Κύπρο, με αυτά τα μέτρα».

Ακούστε όλη την συνέντευξη του δρος Λεόντιου Κωστρίκη

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X