ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κλοπή «μαμούθ» από εταιρεία: Επηρεάζει Κύπριους;

Καθυστέρησε να γίνει η καταγγελία στις Αρχές

24news team

Διευθυντής εταιρείας παροχής τεχνικών υπηρεσιών, κατήγγειλε την Τετάρτη (1/9) στο Γραφείο Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος, του ΤΑΕ Λεμεσού, υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης και κλοπής κρυπτονομισμάτων, αξίας εκατομμυρίων δολαρίων.

Αυτό που προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι ότι σύμφωνα πάντα με τον παραπονούμενο, στις 8 Αυγούστου, κλάπηκε από διάφορα ηλεκτρονικά πορτοφόλια αριθμός κρυπτονομισμάτων, η αξία των οποίων υπολογίζεται ότι ανέρχεται στα 35,000,000 δολάρια, ενώ η καταγγελία έγινε μόλις χθες. Αυτό, σύμφωνα με την Αστυνομία, αναμένεται να δυσκολέψει τις έρευνες των Αρχών, ενώ δεν θα είναι καθόλου εύκολος και ο εντοπισμός των κλοπιμαίων.

Η κλοπή φαίνεται να έγινε όταν τηλεφώνησε στον 39χρονο διευθυντή της εταιρείας πρόσωπο που παρουσιάστηκε ως φίλος του μέσω Skype και κατάφερε να του κλέψει τους κωδικούς για τα Bitcoins. Σημειώνεται ότι οι ιδιοκτήτες της εταιρείας ήρθαν Κύπρο και φαίνεται να έχουν εμπιστοσύνη στον 39χρονο.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του 24news η εν λόγω εταιρεία, δεν είναι κυπριακή και ούτε έχει στο πελατολόγιό της άλλες εταιρείες του νησιού, ούτε Κύπριους πελάτες γενικότερα. Είναι εταιρεία που παρέχει τεχνικές υπηρεσίες για συναλλαγές με κρυπτονομίσματα και απλά εδρεύει εδώ. Στο πελατολόγιο βρίσκονται μόνο πελάτες από το εξωτερικό.

Η καταγγελία στις Αρχές 

Υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης και κλοπής κρυπτονομισμάτων, αξίας εκατομμυρίων δολαρίων, διερευνά η Αστυνομία.

Η υπόθεση καταγγέλθηκε χθες στο Γραφείο Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος, του ΤΑΕ Λεμεσού, από 39χρονο, διευθυντή εταιρείας παροχής τεχνικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τον 39χρονο, στις 6 Αυγούστου 2021, δέχθηκε μήνυμα στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή, το οποίο φαινόταν να προέρχεται από συνεργάτη του.

Μέσω του μηνύματος αυτού, οι πραγματικοί αποστολείς του μηνύματος φέρονται να απόκτησαν πρόσβαση στα συστήματα και τα δεδομένα εταιρείας, η οποία είναι εγγεγραμμένη στο εξωτερικό και στην οποία η εταιρεία του παραπονούμενου παρέχει τεχνικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα πάντα με τον παραπονούμενο, μετά την απόκτηση πρόσβασης στα δεδομένα της εν λόγω εταιρείας, στις 8 Αυγούστου, κλάπηκε από διάφορα ηλεκτρονικά πορτοφόλια αριθμός κρυπτονομισμάτων, η αξία των οποίων υπολογίζεται ότι ανέρχεται στα 35,000,000 δολάρια.

Το Γραφείο Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος του ΤΑΕ Λεμεσού διερευνά την υπόθεση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X