ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καύσωνας και κίτρινη προειδοποίηση

Δείτε ποιες ώρες της ημέρας θα είναι οι πιο καυτές

Στην προειδοποίηση για εξαιρετικά ψηλή θερμοκρασία αναφέρεται πως στις 2 Αυγούστου από τις 13:00 μέχρι τις 17:00 η μέγιστη θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό.

Σημειώνεται ακόμη πως είναι πιθανοί κάποιοι κίνδυνοι υγείας μεταξύ των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού όπως π.χ. ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά.

Το δελτίο καιρού: 

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, στα δυτικά και τα βόρεια παράλια. Τις αυγινές, κυρίως, ώρες πιθανό να σχηματιστεί χαμηλή νέφωση ή και αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα ασθενείς, μέχρι 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, ενώ στα ανατολικά και τοπικά στα νότια θα καταστεί αργότερα μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 17 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά στα δυτικά και τα βόρεια παράλια, θα παρατηρούνται το πρωί παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, το πρωί ασθενείς και σταδιακά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ για να καταστούν, το απόγευμα, τοπικά στα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Στα νότια και τα νοτιοδυτικά παράλια θα πνέουν μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι το πρωί μέχρι λίγο ταραγμένη, εκτός από τα δυτικά, όπου θα είναι μέχρι ταραγμένη, για να καταστεί το απόγευμα, γενικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 32 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 35 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 31 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και αρχικά τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, ενώ στα ανατολικά και τα νότια θα καταστεί αργότερα λίγο ταραγμένη.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά νωρίς το απόγευμα. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να κυμανθεί πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Νεφώσεις, όμως, που θα αναπτύσσονται νωρίς το απόγευμα, ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή πτώση, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X