ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κάθε πότε πρέπει να κάνουμε ντους το καλοκαίρι

Η αναπάντεχη απάντηση

Το καλοκαίρι που η ζέστη είναι εφιαλτική, το καθημερινό ντους επιβάλλεται. Κι αυτό γιατί μας βοηθάει για να χαλαρώσουμε και να νιώσουμε μία αίσθηση φρεσκάδας.

Ωστόσο, ο βοηθός του καθηγητή δερματολογίας στο Πανεπιστήμιο Τζορτζ Ουάσινγκτον, Μπράντον Μίτσελ, αποκαλύπτει πως πολλοί το παρακάνουν με τα ντους την καλοκαιρινή περίοδο.

Μιλώντας στο TIME δήλωσε πως όταν κάνουμε πολλά ντους, το δέρμα μας γίνεται ξηρό μιας και το αφρόλουτρο καταστρέφει τη φυσική χλωρίδα και τα έλαια που υπάρχουν ήδη.

Έτσι, όπως προκύπτει από τα λεγόμενά του, τα καθημερινά ντους δεν μας προστατεύουν παραπάνω αλλά μόνο βοηθούν στο να μην φαινόμαστε ιδρωμένοι.

Το μπάνιο θα βοηθήσει στη μυρωδιά που προκαλεί ο ιδρώτας μετά από μια δύσκολη μέρα αλλά μέχρι εκεί. Η μεγάλη διάρκεια του ντους θα προκαλέσει ξηροδερμία που επιτρέπει την είσοδο μικροβίων στο δέρμα και προκαλούν μόλυνση. Μάλιστα έρευνες έχουν δείξει ότι τα αντιβακτηριακά σαπούνια έχουν συστατικά που προκαλούν κινδύνους.

Η κατάλληλη συχνότητα ντους σύμφωνα με τον Μίτσελ είναι μία με δύο φορές την εβδομάδα. Πάντως, σε περίπτωση που κάνετε καθημερινά ντους, προτείνει να αποφύγετε να κάνετε αφρό σε ολόκληρο το σώμα καθημερινά, αλλά μονάχα στα σημεία που νιώθετε ότι χρειάζεται και υπάρχει δυσοσμία.

ΠΗΓΗ: reader.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση