ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κατεχόμενα – Συνεχίζουν τα μαθήματα σε σκηνές οι μαθητές

Όπως μεταδίδουν τ/κ ΜΜΕ, με την έναρξη της βροχής, τα νερά έμπαιναν μέσα στις σκηνές που γέμισαν λάσπες και οι εκπαιδευτικοί έστειλαν τα παιδιά στα σπίτια τους.

ΚΥΠΕ

Τρεις ώρες διήρκησαν τα μαθήματα στις 14 τάξεις – «τσαντίρια» του λυκείου Τζουμχουριέτ στο κατεχόμενο Λευκόνοικο, όπου φοιτούν 260 μαθητές.

Όπως μεταδίδουν τ/κ ΜΜΕ, με την έναρξη της βροχής, τα νερά έμπαιναν μέσα στις σκηνές που γέμισαν λάσπες και οι εκπαιδευτικοί έστειλαν τα παιδιά στα σπίτια τους. Η ανάρτηση του βίντεο προκάλεσε ποικίλα σχόλια στα ΜΚΔ και το θέμα μεταφέρθηκε στην ολομέλεια της «βουλής», που συνεδρίασε σήμερα το πρωί, με τον «υπουργό παιδείας», Ναζίμ Τσαβούσογλου να διερωτάται γιατί ντρέπονται κάποιοι για τα τσαντίρια. «Γιατί ντρέπεστε; Αυτή είναι η πραγματικότητα της χώρας. Θα την αντιμετωπίσετε. Θα την αντιμετωπίσουμε. Η κατάσταση των δημόσιων κτιρίων και των σχολικών κτιρίων δεν αποτελεί έκπληξη».

Τα τ/κ ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι μαθητές στάλθηκαν στα σπίτια τους με τα σχολικά λεωφορεία, τα οποία κάλεσε η διεύθυνση του λυκείου, αφού η κατάσταση στην αυλή του σχολείου του λυκείου Τζούμχουριετ δεν επέτρεπε να συνεχιστούν τα μαθήματα στις σκηνές. Κανείς δεν ξέρει αν αύριο θα μπορέσουν να γίνουν τα μαθήματα, αφού οι σκηνές έχουν τοποθετηθεί σε χωμάτινο έδαφος που με την βροχή έγινε λάσπη.

Απαντώντας στις επικρίσεις από το βήμα της «βουλής», ο «υπουργός παιδείας» είπε ότι δεν θεωρεί σωστό να επικρίνεται ο ίδιος και η νυν «κυβέρνηση» για την κατάσταση των σχολικών κτιρίων, σημειώνοντας ότι το κύριο θέμα γι’ αυτόν ήταν να μπορεί να συνεχιστεί η εκπαίδευση των παιδιών.

Η προσδοκία ότι το ψευδοκράτος θα πληρώνει τους μισθούς, τα σχολεία θα χτιστούν από την Τουρκική Δημοκρατία, τα κλινικά εργαστήρια θα τα χτίζει η ΕΕ είναι η πιο λανθασμένη, είπε ο κ. Τσαβούσογλου, προσθέτοντας ότι «σε αυτή τη χώρα, τα έσοδα και οι δαπάνες πρέπει να είναι ισορροπημένα. Οι μισθοί δεν πρέπει να είναι στην πρώτη θέση, τα σχολεία ή τα νοσοκομεία στην 30η θέση. Θα πρέπει να πηγαίνουν παράλληλα».

Ανέφερε επίσης ότι το «υπουργείο» ετοίμασε πάνω από 100 έργα και τα υπέβαλε στο «υπουργείο δημοσιονομικών» και το γραφείο χρηματοδότησης έργων της τουρκικής «πρεσβείας» στα κατεχόμενα, αλλά «δεν πήρε καμία απάντηση».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος προχθές αναφερόταν σε δηλώσεις του κ. Τσαβούσογλου για την έναρξη εκστρατείας «Κάνε και εσύ ακόμη ένα σχολείο», που αποτελεί το πρώτο βήμα για την ανέγερση ενός νέου δημοτικού σχολείου στον κατεχόμενο Άγιο Σέργιο.

Το "υπουργείο παιδείας" προχώρησε στην υπογραφή «πρωτοκόλλου» με την εταιρεία Kotıtaş Kıbrıs Tourism LTD, για την ανέγερση νέου κτιρίου το οποίο θα στεγάζει το δημοτικό σχολείου του Άγιου Σέργιου.

Ο κ. Τσαβούσογλου ανακοίνωσε και την υπογραφή «πρωτόκολλου» για την ανέγερση του δημοτικού σχολείου στην κατεχόμενη Μια Μηλιά. Το σχετικό «πρωτόκολλο» υπεγράφη με την εταιρεία Tüfekçi LTD.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X