ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κατεχόμενα: Θάνατος 40χρονου από κορωνοϊό αναστατώνει τους T/κ

Ο 40χρονος δεν είχε καμία πάθηση με την κατάσταση της υγείας του να περιγράφεται ως άριστη

Η είδηση του θανάτου δυο μεσηλίκων εξαιτίας του νέου ιού και η αύξηση του αριθμού των νέων ανθρώπων που νοσηλεύονται λόγω Covid 19 προκαλεί κοινωνική αναστάτωση στα κατεχόμενα. Εξαιτίας της κρισιμότητας της όλης κατάστασης, το «Υπουργείο Υγείας» προχωρά στην λήψη έκτακτων, νέων μέτρων προστασίας.

Χθες το βράδυ, το «Υπουργείο Υγείας» ανακοίνωσε δυο νέους θανάτους και 27 νέα κρούσματα που σχετίζονται με τον κορωνοϊό. Τα 21 από τα 27 νέα κρούσματα χαρακτηρίζονται ως «τοπικά κρούσματα».

Εξαιτίας του νέου ιού έχασε την ζωή του ο 56χρονος Μεχμέλ Αλί Καχβετζίογλου. Το νέο θύμα του κορωνοϊού, σύμφωνα με το «Υπουργείο Υγείας» έπασχε από καρδιακή πάθηση.

Το δεύτερο θύμα του κορωνοϊού στα κατεχόμενα ήταν μόλις 40 ετών. Πρόκειται για τον Σαλίχ Τσάκα, κάτοικο της κατεχόμενης Κυθραίας. Σύμφωνα με το περιβάλλον του άτυχου άνδρα, δεν είχε καμία πάθηση με την κατάσταση της υγείας του να περιγράφεται ως άριστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο 40χρονος διαγνώστηκε περίπου πριν από 10 ημέρες με την νόσο του κορωνοϊού. Στις 13 Ιανουαρίου στο «facebook» ζήτησε από όσα άτομα ήρθαν σε επαφή μαζί του να προχωρήσουν σε τεστ κορωνοϊού. Στην συνέχεια η κατάσταση υγείας του παρουσίασε επιδείνωση. Έτσι οδηγήθηκε σε μονάδα εντατικής θεραπείας και στην πορεία έχασε την μάχη με τον κορωνοϊό.

Σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα

Οι δυο νέοι θάνατοι έρχονται την στιγμή που ο «Υπουργός Υγείας», Αλί Πιλλί ανακοινώνει ότι αυξάνεται ο αριθμός των νεαρών ατόμων που νοσηλεύονται στα κατεχόμενα από τον Covid 19. «Αυτήν την ώρα έχουμε στην εντατική τρεις ασθενείς, με ηλικίες 37, 51 και 57», δήλωσε πριν από λίγο ο κ. Πιλλί, ο οποίος πρόσθεσε και την εξής προειδοποίηση: «Ο αριθμός των κρουσμάτων που σήμερα είναι 20-40 θα μπορούσε να φτάσει τα 50-60 (ημερησίως)».

Σύμφωνα με τα τ/κ μέσα ενημέρωσης, τις τελευταίες ώρες ανησυχητικές πληροφορίες σχετικά με τον κορωνοϊό φτάνουν από την Κερύνεια. Για αυτόν τον λόγο, οι «αρχές» λαμβάνουν νέα έκτακτα μέτρα προστασίας και προχωρούν σε «μερικό κλείσιμο». Επίσης, εντατικοποιούνται οι εμβολιασμοί των άνω 65 ετών ατόμων στον Καραβά και στην Λάπηθο.

Τέλος, σημειώνεται ότι την ώρα που η τ/κ πλευρά παραλαμβάνει νέα εμβόλια από την ΕΕ δια μέσου των ελεύθερων περιοχών ο αριθμός των τ/κ που έχουν εμβολιαστεί έχει φτάσει τους 13.000.

Πηγή: kathimerini.com.cy / Του Νίκου Στέλγια  

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X