ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καταζητείται ιδιοκτήτης κυπριακής ομάδας

Ο λόγος για τον Γεβγκένι Σαβίν, ιδιοκτήτη της ποδοσφαιρικής ομάδας FREEDOM 24 - KRASAVA - Ε.Ν.Υ. Διγενή Ύψωνα

24news team

Ο Γεβγκένι Σαβίν, Ρώσος ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας FREEDOM 24 - KRASAVA - Ε.Ν.Υ. Διγενή Ύψωνα, που αγωνίζεται στη Β’ κατηγορία της Κύπρου βρίσκεται στο στόχαστρο των ρωσικών Αρχών, καθώς το Υπουργείο Εσωτερικών Υποθέσεων της χώρας, με φόντο πολιτικά κίνητρα, τον είχει βάλει στη λίστα των καταζητούμενων λόγω της αντίθεσης του για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, ο 39χρονος πρώην ποδοσφαιριστής, κατηγορείται ότι διέπραξε δημόσιες ενέργειες με στόχο την απαξίωση της ρωσικής επέμβασης στην Ουκρανία. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα από τη Ρωσία, για τον λόγο αυτό, επιβλήθηκε και πρόστιμο 50.000 ρουβλιών εναντίον του. Οι δημόσιες ενέργειες, αφορούσαν βίντεο με συνεντεύξεις που είχει πάρει ο ίδιος από Ουκρανούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι εξηγούσαν την άποψή τους για την επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία. Οι ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν στη συνέντευξη ήταν οι Andriy Yarmolenko, Darijo Srna, Andriy Voronin, Vitaly Mikolenko και Alexander Aliev. Σε μια άλλη περίπτωση, ο ιδιοκτήτης της Krasava σε συνέντευξη που παραχώρησε ο ίδιος στην Ksenia Sobchak και η οποία δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο του 2023, εξέφραζε και πάλι την αντίθεσή του για την επέμβαση της Ρωσία στην Ουκρανία το 2022.

Απόσπασμα από την συνέντευξη του Γεβγκένι Σαβίν - «Ο αθλητισμός δεν είναι έξω από την πολιτική»

Ο Γεβγκένι Σαβίν σχολιάζοντας την είδηση πως είναι καταζητούμενος είπε χαρακτηριστικά: «Έλαβα είδηση ότι κάποιος με έχασε και με αναζητούσε. Και ακόμα παίζουμε καθαρό ποδόσφαιρο.! Ραντεβού αύριο στο πιο σημαντικό ματς της σεζόν (σ.σ. Krasava - ΕΝΠ  2 - 2 16/02/2024). Ο Σαβίν έγραψε ότι η είσοδος είναι δωρεάν για τους υπαλλήλους του Υπουργείου Εσωτερικών».

Η Krasava (Ρωσικά: «Красава») ιδρύθηκε από τον Γεβγκένι Σαβίν το 2021 στη Ρωσία και στην πόλη Odintsovo στα Δυτικα προάστια της Μόσχας. Η ομάδα αγωνιζόταν στην τρίτη κατηγορία της Ρωσίας τη σεζόν 2021-22. Μετά τις τοποθετήσεις του Σαβίν για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η ομάδα δεν αδειοδοτήθηκε για συμμετοχή στα πρωταθλήματα της Ρωσίας τη σεζόν 2022-23. Τότε, ο πρώην παρουσιαστής και σχολιαστής του Match tv, αγόρασε την ομάδα του Ε.Ν.Υ. Διγενή Ύψωνα στη Λεμεσό και εγκατέστησε την ομάδα του στην Κύπρο, μετονομάζοντας την κυπριακή ομάδα σε FREEDOM 24 - KRASAVA - Ε.Ν.Υ. Διγενή Ύψωνα. Η Krasava αποτελεί ουσιαστικά ένα project παραγωγής περιεχομένου, αφού ο Γεβγκένι Σαβίν είναι blogger και χρησιμοποιεί το brand της ομάδας για περιεχόμενο στα social media. Η ομάδα της Krasava μετράει πάνω από ένα εκατομμύριο subscribers στο YouTube.

Τη συγκεκριμένη στιγμή η ομάδα της FREEDOM 24 - KRASAVA - Ε.Ν.Υ. Διγενή Ύψωνα βρίσκεται στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της δεύτερης κατηγορίας με 32 βαθμούς, οκτώ μακριά από την τρίτη θέση που οδηγεί στην Α’ Κατηγορία. Προπονητής της ομάδας είναι ο Λιάσος Λουκά ο οποίος αντικατέστησε πριν από λίγο καιρό τον Κωνσταντίνο Χαραλαμπίδη.

Πληροφορίες από kommersant.ru / bnnbreaking.com / socialbites.ca

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X