ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καταζητεί οκτώ άτομα η Αστυνομία - Φωτογραφίες

Η Αστυνομία ζητά τη βοήθεια του κοινού

Ανακοινώσεις

Τα στοιχεία και φωτογραφίες οκτώ υπόπτων προσώπων, που καταζητούνται σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση εξασφάλισης πίστωσης με ψευδείς παραστάσεις, εξασφάλισης εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις, καθώς και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, δίνει στη δημοσιότητα η Αστυνομία, με σκοπό τη συλλογή πληροφοριών που μπορεί να βοηθήσουν στον εντοπισμό τους.

Πρόκειται για τους:

  1. Balogun Dare, 32 ετών, ημερομηνία γέννησης 03/03/1990
  2. Ezejiofor Nnamdi Emmanuel, 41 ετών, ημερομηνία γέννησης 24/12/1980
  3. Ibom Anthony Ifeanyi, 24 ετών, ημερομηνία γέννησης 13/09/1997
  4. Johnson Chukwuemeka Agbaeze, 31 ετών, ημερ. γέννησης 22/12/1990
  5. Olateju Olaniyi Shamsideen, 35 ετών, ημερομηνία γέννησης 26/02/1987
  6. Tijani Abideen Oladipupo, 28 ετών, ημερομηνία γέννησης 01/11/1993
  7. Ibeh Jerome Jeff, 50 ετών, ημερομηνία γέννησης 10/04/1972
  8. Ofomata Kingsley Ifeanyi, 25 ετών, ημερομηνία γέννησης 30/09/1996

όλοι από Νιγηρία

Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό τους, να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Λεμεσού, στο τηλέφωνο 25-805057 ή με τη Γραμμή του Πολίτη, στον τηλεφωνικό αριθμό 1460 ή με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό.

Η καταγγελία

Σύμφωνα με καταγγελία που υπέβαλε χθες στην Αστυνομία, πράκτορας ναυτιλιακής εταιρείας που εδρεύει στη Λεμεσό, τον περασμένο Μάιο η εταιρεία του έλαβε μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, από συγκεκριμένο πρόσωπο που παρουσιαζόταν ως εργαζόμενος σε εταιρεία του εξωτερικού, με το οποίο ζητείτο η παροχή υπηρεσιών για εξασφάλιση άδειας εισόδου στη Δημοκρατία, για δέκα συνολικά πρόσωπα, υπηκόους τρίτης χώρας, που θα έφταναν στην Κύπρο αεροπορικώς, με σκοπό στη συνέχεια να επιβιβαστούν και εργοδοτηθούν σε πλοίο ξένης εταιρείας που θα βρισκόταν σε λιμάνι στην Κύπρο.

Αφού ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες και δόθηκαν οι άδειες εισόδου στα δέκα ύποπτα πρόσωπα, οκτώ από τους υπόπτους αφίχθηκαν στην Κύπρο στις 25 Ιουνίου και σύμφωνα με τις διευθετήσεις που είχαν γίνει από τον ναυτικό πράκτορα, θα διέμεναν σε ξενοδοχείο στη Λεμεσό, μέχρι την άφιξη του πλοίου της ξένης εταιρείας στην Κύπρο, τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου.

Για πληρωμή των υπηρεσιών που παρείχε, ο ναυτικός πράκτορας απέστειλε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς την ξένη εταιρεία, χωρίς ωστόσο να λάβει οποιαδήποτε απάντηση, ενώ από έλεγχο που έγινε στο ξενοδοχείο όπου θα διέμεναν οι οκτώ ύποπτοι που αφίχθηκαν στην Κύπρο, διαπιστώθηκε ότι αυτοί ουδέποτε διανυκτέρευσαν στο ξενοδοχείο.

Ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία με την ξένη εταιρεία και διαπιστώθηκε ότι ο αποστολέας του ύποπτου ηλεκτρονικού μηνύματος που είχε λάβει η ναυτιλιακή εταιρεία στην Κύπρο, δεν εργοδοτείται από την ξένη εταιρεία. Διαπιστώθηκε επίσης ότι, το πλοίο της ξένης εταιρείας δεν προγραμματίζεται να αφιχθεί στην Κύπρο.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση