ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καταθέτει έφεση ο τέως Κιτίου - «Παραβιάστηκε το δικαίωμα δίκαιης δίκης»

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, έχουν συνταχθεί 12 λόγοι για έφεση

ΚΥΠΕ

Εφεση αναμένεται να καταχωρηθεί εντός της ημέρας κατά της πρωτόδικης, καταδικαστικής, απόφασης σε βάρος του Μητροπολίτη τέως Κιτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δικηγόρος Γιάννης Πολυχρόνης έλαβε χθες οδηγίες από τον Μητροπολίτη τέως Κιτίου Χρυσόστομο όπως μελετήσει την υπόθεση του για σκοπούς καταχώρησης έφεσης.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, έχουν συνταχθεί 12 λόγοι για έφεση.

Ένας από τους βασικότερους λόγους έφεσης που προβάλλεται είναι ότι «παραβιάστηκε το δικαίωμα δίκαιης δίκης» του Μητροπολίτη τέως Κιτίου λόγω του τεράστιου χρονικού διαστήματος, που παρήλθε από την ισχυριζόμενη διάπραξη του αδικήματος έως την εκδίκαση της υπόθεσης (42 χρόνια μετά) όπου πλέον ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου δεν μπορούσε να εξετάσει ουσιώδεις μάρτυρες της υπόθεσης, αφού απεβίωσαν ή δεν θυμούνταν, ενώ από την άλλη δεν μπορούσε να φέρει σημαντικούς μάρτυρες υπεράσπισης γιατί κάποιοι εξ αυτών απεβίωσαν ή για λόγους υγείας.

Επίσης όλη η πραγματική μαρτυρία που αφορούσε την υπεράσπιση, έγγραφα, φωτογραφίες καθώς και η διαμόρφωση του χώρου μετά από 42 χρόνια είχαν αλλοιωθεί ή καταστραφεί, θα υποστηριχθεί, επίσης.

Συνεπώς, ανέφεραν πηγές, θα υποστηριχθεί πως με το που ξεκίνησε η δικαστική διαδικασία δεν μπορούσε ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου να τύχει δίκαιης δίκης.

Το τεκμήριο αθωότητας διαφυλάσσεται μέχρι και τον τελευταίο βαθμό εκδίκασης μιας υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται πως ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου είχε κριθεί ένοχος στις 15 Μαΐου κατόπιν ακροαματικής διαδικασίας για άσεμνη επίθεση σε γυναίκα το 1981 όταν η ίδια ήταν 16 ετών και 8 μηνών, στη Μητρόπολη Κιτίου.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X