ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καταγγελία για ξυλοδαρμό εγκύου γυναίκας: Σε λάθος διεύθυνση πήγε το περιπολίκο

Υπό διερεύνηση η συμπεριφορά του αστυνομικού

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Διευκρινίσεις σε σχέση με τη σοβαρή καταγγελία που έκανε πολίτης στην πλατφόρμα «Χ», για τη στάση που τήρησε μέλος της Αστυνομίας όταν κλήθηκε να ανταποκριθεί σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του πολίτη, εγκυμονούσα γυναίκα έπεσε θύμα αγρίου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της το Σάββατο και όταν πολίτες πήραν τηλέφωνο τις Αρχές, ο αστυνομικός γελούσε και τελικά, όπως αναφέρεται, δεν ήρθαν ποτέ «γιατί είχαν κι’ άλλες δουλείες», με αποτέλεσμα απλοί πολίτες να την μεταφέρουν στο ΤΑΕ.

Μιλώντας στον «ΣΠΟΡ FM 95.0» και την εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ», ο κ. Ανδρέου ξεκαθάρισε ότι η μη ορθή στάση του Αστυνομικού διερευνάται, ενώ για την υπόθεση έχει ήδη συλληφθεί ένα πρόσωπο, το οποίο βρίσκεται υπό κράτηση.

Ερωτηθείς αν εστάλη περιπολικό στην σκηνή την ημέρα της καταγγελίας, ο κ. Ανδρέου απάντησε θετικά, αναφέροντας ωστόσο ότι αντί να μεταβεί στην διεύθυνση που δόθηκε η οποία ήταν στον Στρόβολο, πήγε στην ίδια διεύθυνση στη Λευκωσία. Όταν τα μέλη της Αστυνομίας ενημερώθηκαν για τη σωστή διεύθυνση πήγαν στο σημείο, ωστόσο πληροφορήθηκαν ότι η γυναίκα είχε ήδη πάει στο ΤΑΕ.

Σε ερώτηση αν θα κληθεί για κατάθεση το πρόσωπο το οποίο έκανε την αρχική καταγγελία στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο κ. Ανδρέου είπε ότι το άτομο δεν έχει ακόμη εντοπιστεί καθώς πρόκειται για ανώνυμο λογαριασμό.

Υπενθυμίζεται ότι στην καταγγελία που έγινε το Σάββατο, η Αστυνομία έδωσε τη δική της τοποθέτηση, επίσης μέσω της πλατφόρμας «Χ», αναφέροντας κάτω από την ανάρτηση πως η ανταπόκριση των μελών της δύναμης ήταν άμεση και πως μέλος της Αστυνομίας, «το οποίο βρισκόταν εκτός καθήκοντος και τυγχάνει να είναι γείτονας της παραπονούμενης, ενημερώθηκε για το περιστατικό και άμεσα την οδήγησε στο ΤΑΕ Λευκωσίας (Κλ. Βίας στην Οικογένεια), για υποβολή καταγγελίας».

Στη συνέχεια ο χρήστης διευκρίνισε ότι ο λόγος που έγραψε «απλοί πολίτες» ήταν ακριβώς γιατί το μέλος της αστυνομίας δεν ήταν εντός καθηκόντων και δεν είχε καμία υποχρέωση να βοηθήσει και ότι η τηλεφωνική τους ανταπόκριση ήταν όπως την περιέγραψε.

Η «Κ» επικοινώνησε το Σάββατο με την Αστυνομία, ρωτώντας εάν θα ελεγχθεί η κλήση προκειμένου να διαφανεί εάν όντως η συμπεριφορά του αστυνομικού ήταν όπως περιγράφεται στην καταγγελία, με το γραφείο Τύπου να απαντά ότι δεν γνωρίζει κάτι άλλο πέραν της απάντησης που δόθηκε στην πλατφόρμα «Χ» και ότι εννοείται πως όλες οι καταγγελίες διερευνώνται.

Σημειώνεται ότι το περιστατικό σημειώθηκε λίγες μέρες μετά την γυναικοκτονία της 28χρονης στους Αγίους Αναργύρους έξω από τον αστυνομικό σταθμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση