ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος - Καταγγελία: Απάτη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Του απέσπασαν χρήματα

24news team

Θύμα ηλεκτρονικής απάτης έπεσε πολίτης, ο οποίος επικοινωνώντας με την ιστοσελίδα μας, ανέφερε πως έλαβε σχετικό mail καθώς περίμενε κάποια πράγματα να φθάσουν στο ταχυδρομείο.

Το εν λόγω mail, τον παρέπεμπε να πατήσει σε σχετικό σύνδεσμο του ταχυδρομείου έτσι ώστε να τακτοποιήσει τα πράγματα που ανέμενε. Στην συνέχεια, πλήρωσε αλλά όπως μας ανέφερε έγιναν 3 με 4 αναλήψεις αυτόματα. 

Όπως μας ανέφερε, του απέσπασαν περίπου 1000 ευρώ ενώ ενημέρωσε και την τράπεζα πως έπεσε θύμα ηλεκτρονικής απάτης.

Η Αστυνομία στο παρελθόν είχε προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις με τις οποίες καλούσε το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό ενώ μπορεί να επικοινωνήσει με το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τηλεφωνικώς στο τηλ. 22808200 ή μέσω της ιστοσελίδας cyberalert.cy

Η ανακοίνωση από τα Κυπριακά Ταχυδρομεία 

Πληροφορούμε το κοινό ότι αποστέλλονται από επιτήδειους μηνύματα με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, με το οποίο πληροφορείται ο πολίτης ότι δήθεν δεν έχει καταστεί δυνατή η παράδοση κάποιου αντικειμένου και τον καλεί να προβεί σε επαναβεβαίωση των στοιχείων του πακέτου, σε αντίθετη περίπτωση θα επιβαρύνεται ο πελάτη με κάποιο ημερήσιο ποσό.

Σας ενημερώνουμε ότι τα Κυπριακά Ταχυδρομεία δεν έχουν οποιαδήποτε σχέση με τα μηνύματα αυτά και καλούν το κοινό να τα αγνοεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση