ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καταδικάστηκαν οι δύο για την απόπειρα φόνου αστυνομικών – Έμεινε ο Μούζος

Ποινή φυλάκισης σε δύο πρόσωπα

Το Κακουργιοδικείο Λεμεσού, αφού έκρινε ένοχους στην κατηγορία της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, τον 33χρονο Ελλαδίτη και τον 37χρονο από τη Βουλγαρία τους επέβαλε ποινή φυλάκισης  3,5 και 2,5 ετών αντίστοιχα.

Οι δύο καταδικάστηκαν για την πολύκροτη υπόθεση απόπειρας φόνου κατά αστυνομικών που διαπράχθηκε στις 5 Μαΐου το 2018, στον Ύψωνα.

Για την υπόθεση κατηγορείται και ο Ηλίας Μούζος, η δίκη του οποίου βρίσκεται σε εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται πως οι τρεις ήταν τα πρόσωπα που βρίσκονταν εντός οχήματος ενοικιάσεως, από το οποίο ρίφθηκαν οι πυροβολισμοί εναντίον δυο αστυνομικών, που επιχείρησαν να ελέγξουν το ύποπτο όχημα.
 
Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που αρχικά εντόπισαν τους δύο καταδικασθέντες, ενώ η σύλληψη του Ηλία Μούζου έγινε στις 8 Μαΐου 2018, μετά από επεισοδιακή καταδίωξη του οχήματος που εντοπίστηκε να οδηγεί, στον κύριο δρόμο Λεμεσού - Πλατρών.

Ο Ηλίας Μούζος αντιμετωπίζει πέραν από τις κατηγορίες για την συγκεκριμένη υπόθεση, άλλες 32 κατηγορίες που αφορούν εγκληματικές ενέργειες που διαπράχθηκαν , από το 2016, σε Λεμεσό και Πάφο και σχετίζονται με κατοχή, μεταφορά και χρήση πυροβόλων όπλων και εκρηκτικών υλών, εσκεμμένη πρόκληση ζημιάς σε περιουσία, απαγωγή, απειλές, πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης και συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση