ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτό «δείχνει» τον δρόμο για πιο αυστηρά μέτρα

«Τα πρωτόκολλα για τους χώρους εστίασης είναι αρκετά αυστηρά»

24news team

Για τα χθεσινά 475 κρούσματα, για το άνοιγμα της εστίασης καθώς και για το αν θα υπάρξουν τοπικά μέτρα μίλησε στο 24news το μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, Καθηγητής Μικροβιολογίας/Μοριακής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Δρ. Πέτρος Καραγιάννης.

Κληθείς να τοποθετηθεί για τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που σημειώθηκε ο κ. Καραγιάννης ανέφερε πως «ήταν αναμενόμενο, αφού χθες υπήρξε ένας μεγάλος αριθμός δειγμάτων από ιχνηλάτισης, πράγμα που τις προηγούμενες δύο ημέρες δεν υπήρχε» προσθέτοντας πως «θεωρώ σήμερα πως θα επιστρέψουμε γύρω στα 400 επιβεβαιωμένα κρούσματα, ίσως και πιο χαμήλα». 


«Δεν έχω φόβο, θα πάω να βάλω και τη δεύτερη δόση AstraZeneca»


Όσον αφορά για το άνοιγμα της εστίασης και αν υπάρχουν φόβοι για μεγάλες αλυσίδες μετάδοσης ο κύριος Καραγιάννης δήλωσε «πάντα υπάρχει η πιθανότητα να σημειωθεί έξαρση των κρουσμάτων, αλλά θεωρώ πως τα πρωτόκολλα που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας για τους χώρους εστίασης είναι αρκετά αυστηρά και η ανάλογη υπευθυνότητα από τον κόσμο, ελπίζω να μην υπάρξει πρόβλημα». Σημείωσε επίσης πως για να μην επιδεινωθεί η κατάσταση θα πρέπει ο κόσμος να εφαρμόσει τα διατάγματα.

Για την αρνητική εικόνα της Λεμεσού και τα γεγονότα της Κυριακής, ο κύριος Καραγιάννης είπε «εξαρτάται, αν είμαστε τυχεροί και δεν υπήρχαν μεταξύ τους πιθανοί φορείς του ιού, θα την γλιτώσουμε, εάν όχι θα παρατηρηθεί κάποιος αριθμός κρουσμάτων. Το θέμα είναι ότι άνοιξε και η εστίαση χθες, είναι δύσκολο να πεις αν είναι από τα γεγονότα της Κυριακής ή  θα είναι από την εστίαση».

Ερωτηθείς αν υπάρξει έξαρση κρουσμάτων και προστεθούν τοπικά μέτρα, το μέλος της επιστημονικής ομάδας, σημείωσε, «προς το παρόν δεν το βλέπω αυτό, αυτό που θα δείξει τον δρόμο για πιο αυστηρά μέτρα, μάλλον θα είναι ο αριθμός των νοσηλειών» προσθέτοντας «έχουμε αυτή την στιγμή 221 ασθενείς, αλλά ευτυχώς, ακόμη στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείες δεν παρατηρείται αυξημένη ροή, αυξήθηκε λίγο ο αριθμός αλλά συγκριτικά με τις εισαγωγές παραμένει σε καλά επίπεδα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X