ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η απάντηση μετά τον σάλο: «Κάνουν ουρές στα κατεχόμενα...»

«Ερχόταν κόσμος με την προσφυγική του ταυτότητα και μας έδινε χίλια μπράβο»

Πάρια Ευσταθίου

Σάλος ξέσπασε χθες (20/7) με αφορμή ανάρτηση καταστήματος παιχνιδιών που έδινε έκπτωση 48% στους πρόσφυγες, με φόντο την αποφράδα επέτειο της τουρκικής εισβολής.

Η κίνηση του καταστήματος έφερε πληθώρα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα η ανάρτηση να αποσυρθεί από τη σελίδα του καταστήματος στο Facebook. 

Το 24News, επικοινώνησε με εκπρόσωπο του καταστήματος ο οποίος τοποθετήθηκε για το συμβάν.

Όπως μας εξήγησε, η συγκεκριμένη ανάρτηση έγινε στα πλαίσια κοινωνικής προσφοράς της εταιρείας, αφού κάθε μήνα λαμβάνονται τέτοιες πρωτοβουλίες με σκοπό τα έσοδα να πηγαίνουν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και σε άπορους πολίτες.

Η πρόταση για έκπτωση 48% για όσους θα επιδείκνυαν την προσφυγική τους ταυτότητα, έγινε από το τμήμα μάρκετινγκ της εταιρείας με σκοπό να βοηθηθούν οι Κύπριοι πρόσφυγες. Η ιδέα ήρθε επειδή όπως υποστήριξε ο υπεύθυνος του καταστήματος, «η Κυβέρνηση δίνει επιδόματα στους πρόσφυγες πολιτικού ασύλου, αλλά στους Κύπριους πρόσφυγες δεν δίνεται κανένα επίδομα. Είμαι πρόσφυγας και ήθελα να βοηθήσω.»

Σχολιάζοντας το κύμα αντιδράσεων που έφερε η συγκεκριμένη ανάρτηση, δήλωσε: «Αν το ήξερα ότι θα υπήρχαν αυτές οι αντιδράσεις δεν θα το έβαζα καν, η διατύπωση και η επιλογή της ημέρας μπορεί να ήταν λάθος, για αυτό και αποσύραμε την ανάρτηση με την προσφορά. Απολογούμαστε αν κάποιοι το πήραν διαφορετικά. Ο σκοπός μας ήταν να βοηθηθούν οι πρόσφυγες.»

Όπως μας είπε, μάλιστα, υπήρξε και μερίδα του κοινού που επικρότησε την κίνηση του καταστήματος, αφού πολλοί πελάτες επισκέφθηκαν το κατάστημα δίνοντας συγχαρητήρια για αυτή την πρωτοβουλία. «Ερχόταν κόσμος με την προσφυγική του ταυτότητα και μας έδινε χίλια μπράβο, λέγοντάς μας πως η κυβέρνηση δεν βοηθά ποτέ τους πρόσφυγες.»

Ο ίδιος δεν δίστασε να σχολιάσει όσους επέκριναν την κίνηση του καταστήματος.

«Κάνουν ουρές για να πάνε στα κατεχόμενα, αγοράζουν τουρκικά προϊόντα αλλά τους πείραξε που είμασταν η μόνη εταιρεία που θέλησε να προσφέρει κάτι στους πρόσφυγες. Είμαι σίγουρος, ότι αυτοί που διαμαρτυρήθηκαν είναι αυτοί που πηγαίνουν στα κατεχόμενα. Αν ήθελα να κάνω μάρκετινγκ θα έβαζα 50% σε όλους. Κάποιος πρέπει να βοηθήσει και τους πρόσφυγες όχι μόνο τους ξένους.»

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση