Η συντεχνία Ισότητα, Κλαδικό Τμήμα Φυλακών, καταγγέλλει ότι ο υπερπληθυσμός στις Κεντρικές Φυλακές έχει οδηγήσει σε συνθήκες που, όπως αναφέρει, δεν συνάδουν με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, επαναφέροντας παράλληλα το αίτημα για άμεση ανέγερση νέων φυλακών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της συντεχνίας, σε ορισμένα κελιά φιλοξενούνται έως και 30 κρατούμενοι, με αποτέλεσμα κάποιοι να αναγκάζονται να κοιμούνται πάνω σε αυτοσχέδιες κατασκευές, ενώ οι πτέρυγες αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως η παρουσία κοριών. Όπως επισημαίνει, η κατάσταση δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους τόσο για τους κρατούμενους όσο και για το προσωπικό.
Η Ισότητα αναφέρει ακόμη ότι οι δεσμοφύλακες καλούνται καθημερινά να διαχειριστούν ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, χωρίς την απαραίτητη στήριξη, προειδοποιώντας ότι η κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά περιστατικά.
Παράλληλα, εκφράζει δυσαρέσκεια για την καθυστέρηση στην υλοποίηση του σχεδιασμού για νέες φυλακές, σημειώνοντας ότι, παρά τις επανειλημμένες εξαγγελίες των τελευταίων μηνών, δεν έχει υπάρξει ουσιαστική πρόοδος. Καλεί, τέλος, τους αρμόδιους να προχωρήσουν άμεσα σε ενέργειες, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια εργαζομένων και κρατουμένων.





























