24news team
Δημόσια επίθεση κατά του Ανδρέα Θεμιστοκλέους εξαπέλυσαν τέσσερα μέλη του Πολιτικού Γραφείου του Δημοκρατικού Εθνικού Κινήματος. Πρόκειται για τους αντιπροέδρους Νίκο Χαραλάμπους και Προκόπη Προκοπίου, τον γενικό γραμματέα Μάριο Θρασυβούλου και τον γενικό οργανωτικό γραμματέα Ανδρέα Σωτηρίου.
«Ως συνιδρυτές του ΔΕΚ και μέλη του 6μελούς Πολιτικού Γραφείου, επαναβεβαιώνουμε την προσήλωσή μας στις ιδρυτικές αρχές, τις αξίες και τους στόχους για τους οποίους δημιουργήθηκε το κίνημα», αναφέρουν σε ανάρτησή τους στη σελίδα του κόμματος στο Facebook.
«Δυστυχώς ο πρόεδρος μας κ. Ανδρέας Θεμιστοκλέους, δεν τυγχάνει πλέον της στήριξης μας, καθώς οι αντικαταστατικές, αυθαίρετες και αδιαφανείς ενέργειες του, κατά παράβαση των συμφωνηθέντων, έχουν διαρρήξει οριστικά κάθε σχέση εμπιστοσύνης και συνεργασίας», προσθέτουν.
Διευκρινίζουμε επίσης ότι το κίνημα μας δεν έχει εκπρόσωπο τύπου από 25η Μαΐου 2026. Το κίνημα εκπροσωπείται από τα αρμόδια όργανα με συλλογικές αποφάσεις, όταν αυτά συνεδριάζουν και δεν έχει έμμισθο προσωπικό», καταλήγουν.
«Δεν περίμεναν να ενημερωθούν»
Στα σχόλια, κάτω από την ανάρτηση, άλλα μέλη του ΔΕΚ εξέφρασαν τη διαφωνία τους με τους «4» για τη δημόσια επίθεση που εξαπέλυσαν στον Ανδρέα Θεμιστοκλέους, εκφράζοντας απορία γιατί δεν περίμεναν να ενημερωθούν πρώτα από τον λογιστή, στην προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρία και να ρωτήσουν ό,τι θέλουν.
Έγραψαν επίσης ότι ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους ήταν αυτός που είχε κάνει αποδεκτή την εισήγησή τους να δουν οικονομικές καταστάσεις, από τον λογιστή τον οποίο οι ίδιοι εισηγήθηκαν. Σημείωσαν ακόμα πως οι αποφάσεις σε συνεδριάσεις λήφθηκαν δημοκρατικά, καθώς κι ότι αποφασίστηκε η διεξαγωγή εκλογών.
Επανήλθαν με δεύτερη ανακοίνωση
Σε δεύτερή τους ανάρτηση, τα τέσσερα του πολιτικού γραφείου και εκ των συνιδρυτών του ΔΕΚ, ανακοίνωσαν τα ακόλουθα:
«Επειδή η κοινή γνώμη ενδεχομένως να έχει σχηματίσει εσφαλμένη εντύπωση σε σχέση με τα τεκταινόμενα στο χώρο του ΔΕΚ το τελευταίο χρονικό διάστημα, ενημερώνουμε ότι το πολιτικό γραφείο του κινήματος συγκλήθει στις 6 Αυγούστου 2026 για λόγους αδήριτης ανάγκης, οι οποίοι είχαν να κάνουν με κώλυμα των μελών του, να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία.
Σχετικώς ο πρόεδρος του κινήματος ενημερώθηκε και απευθύνθηκε σε αυτόν η παράκληση να συμμετάσχει στη συνεδρία της 6ης Αυγούστου. Δυστυχώς με διάφορες προφάσεις δεν αποδέχτηκε την παράκληση των μελών του πολιτικού γραφείου».





























