ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καλοκαιρινή καταιγίδα: Ξεριζώθηκαν πάσσαλοι, έπεσαν δέντρα

Σε επιφυλακή τα συνεργεία

ΚΥΠΕ

Τα προβλήματα που προκλήθηκαν από την καταιγίδα που ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας και στα οποία κλήθηκαν να ανταποκριθούν η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η ΑΗΚ ήταν μικρής έκτασης, δήλωσαν στο ΚΥΠΕ οι εκπρόσωποι Τύπου των δύο υπηρεσιών.

Ο Ανδρέας Κεττής, Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δήλωσε ότι ήταν «μεμονωμένες» οι τηλεφωνικές κλήσεις προς την Πυροσβεστική και όλες προέρχονταν από την επαρχία Λευκωσίας.

Σημείωσε ότι υπήρξαν επτά κλήσεις για άνοιγμα οχετών ομβρίων υδάτων και μετακίνηση δέντρων που έπεσαν μετά από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. «Επίσης, είχαμε μια άντληση νερού και κάποιους σπινθηρισμούς καλωδίων», πρόσθεσε.

Καταληκτικά, ο κ. Κεττής ανέφερε ότι δεν υπήρξε κάποιο αξιοσημείωτο περιστατικό.

Από την πλευρά της, η Χριστίνα Παπαδοπούλου, Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, είπε στο ΚΥΠΕ ότι ο ανεμοστρόβιλος που παρουσιάστηκε το βράδυ της Δευτέρας στην επαρχία Λάρνακας προκάλεσε προβλήματα στην ηλεκτροδότηση των Κελλιών και της Ορόκλινης. «Ξεριζώθηκαν πάσσαλοι του δικτύου της ΑΗΚ ή κόπηκαν καλώδια, σημειώνοντας βλάβες χαμηλής τάσης, δηλαδή τοπικές», εξήγησε.

Επιπλέον, η κ. Παπαδοπούλου ανέφερε ότι στον Λυθροδόντα παρουσιάστηκε βλάβη μέσης τάσης η οποία οφειλόταν σε κομμένο πάσσαλο. Πρόσθεσε ότι στις περιοχές Στροβόλου και Λακατάμιας παρουσιάστηκαν βλάβες χαμηλής τάσης λόγω βραχυκυκλώματος που προκλήθηκε από μπλέξιμο δέντρων με καλώδια του δικτύου.

«Από την πρώτη στιγμή τα συνεργεία της ΑΗΚ έσπευσαν για την άμεση επιδιόρθωση των βλαβών με βάση πάντοτε την επικινδυνότητα των περιστατικών», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, σημειώνοντας ότι οι εργασίες αποκατάστασης των βλαβών αφορούσαν κυρίως κλάδεμα δέντρων και αντικατάσταση πασσάλων ή καμένων ασφαλειών.

Ολοκληρώθηκαν όλες οι εργασίες αποκατάστασης των βλαβών που παρουσιάστηκαν τη Δευτέρα λόγω κυρίως των σφοδρών ανέμων, επεσήμανε η Χριστίνα Παπαδοπούλου. «Τα συνεργεία της ΑΗΚ παραμένουν σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσουν οτιδήποτε παρουσιαστεί», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση