ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κακοκαιρία «χτυπά» την Κύπρο - Πορτοκαλί προειδοποίηση σε ισχύ (Live εικόνα)

Η πρόβλεψη για τον καιρό

Πορτοκαλί προειδοποίηση για συνδυασμό παρατεταμένων και παροδικά ισχυρών βροχών εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία τα ξημερώματα της Δευτέρας (10/01).


 Οδηγοί προσοχή! Καταρρακτώδεις βροχές στον αυτοκινητόδρομο


Η προειδοποίηση βρίσκεται σε ισχύ από τις 05:00 το πρωί της Δευτέρας μέχρι και τις 10:00 το πρωί Τρίτης. Σύμφωνα με την προειδοποίηση η συνολική βροχόπτωση πιθανόν να κυμανθεί μεταξύ 85 και 110 χιλιοστών το εικοσιτετράωρο.

 

Βίντεο από Καιρόφιλους Κύπρου

Αναλυτικά η πρόγνωση

Βαρομετρικό χαμηλό που δημιουργείται στο νότιο Ιόνιο, επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με βροχές σε αρκετές περιοχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, κατά διαστήματα θα πέφτει χιόνι ή χιονόνερο.

Τοπικά τα φαινόμενα πιθανό να είναι παρατεταμένα ή και έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, αλλά στα παράλια πολύ ισχυροί και παροδικά μέχρι σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης και στα προσήνεμα κυματώδης και τοπικά μέχρι πολύ κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση