ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κοινοτάρχης Μαλλιάς: «Επενδύσαμε χρήματα, ώρες και κόπο»

Τι δήλωσε ο κύριος Χαραλάμπους στο 24News

Νωρίς το πρωί της Τρίτης (13/08) επισκέφτηκε την περιοχή της μεγάλης πυρκαγιάς ο Υπουργός Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής. Ο κ. Καδής είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον από τον συντονιστή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τον Διευθυντή του Τμήματος Δασών για την εξέλιξη των προσπαθειών κατάσβεσής της, ενώ παράλληλα συναντήθηκε με τους Κοινοτάρχες των Κοινοτήτων της περιοχής.

Ο Υπουργός ενημέρωσε τους Κοινοτάρχες ότι θα τεθούν σε εφαρμογή τα μέτρα αποζημιώσεων που προβλέπονται στην περίπτωση καταστροφής αμπελώνων από πυρκαγιά. Μέσα στην επόμενη περίοδο οι επιθεωρητές του Τμήματος Γεωργίας θα βρεθούν στην περιοχή για καταγραφή των ζημιών και προώθηση των διαδικασιών αποζημίωσης, όπου αυτές προβλέπονται.

Το 24News επικοινώνησε με τον Κοινοτάρχη Μάλλιας, Χαράλαμπο Χαραλάμπους, ο οποίος εξέφρασε τον πόνο του για την καταστροφική πυρκαγιά στην περιοχή. Μας μετέφερε την εικόνα από το χωριό και το μέγεθος της καταστροφής όχι μονό οικολογικής αλλά και οικονομικής. «Κοιτάς έξω και είναι όλα μαύρα» μας είπε αναφερόμενος στις εκτάσεις γης που έγιναν στάχτη την προηγούμενη ημέρα. Παράλληλα μας εξήγησε τις δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι γεωργοί και αγρότες μαζί τους και ίδιος. Όπως δήλωσε οι αμπελώνες που κάηκαν ήταν οι κόποι ενός ολόκληρου χρόνου που ήταν έτοιμοι να αποδώσουν καρπούς, «Ήμασταν έτοιμοι για τον τρύγο» ένα βήμα πριν την παραγωγή. «Επενδύσαμε χρήματα και ώρες για αυτά τα αμπέλια», αλλά είδαν τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς να χάνονται μπροστά στα μάτια τους. Τόνισε ακόμη ότι αν πρόκειται για ανθρώπινη αμέλεια η αιτία που ξεκίνησε η πυρκαγιά είναι πραγματικά λυπηρό που δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι με τέτοιο ήλιο και αέρα θα μπορούσε εύκολα να ξεσπάσει η φωτιά. Αν πρόκειται για εμπρησμό όπως δήλωσε αυτό είναι δουλειά της Αστυνομίας να το βρει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση