ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ιππόδρομος: Άφησαν άλογο να πεθάνει γιατί... δεν τους έκανε (pics)

Θεωρήθηκε σκάρτο λόγω αιμορραγίας στη μύτη

Ανακοινώσεις

Σοβαρές καταγγελίες για τον Ιππόδρομο, γίνονται από το Κόμμα των Ζώων, μέσω ανακοίνωσής τους.

Όπως αναφέρεται, άλογο υπέστη αιμορραγία στη μύτη και εξαιτίας αυτού θεωρήθηκε σκάρτο, γι' αυτό και το άφησαν να πεθάνει μόνο και αβοήθητο, χωρίς φροντίδα, χωρίς καν μια ευθανασία.

Επίσης, γίνεται αναφορά στον Διευθυντή των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, ο οποίος φέρεται να μην ανταποκρίθηκε στα τηλεφωνήματα από μέλη του κόμματος.

Αυτούσια η ανακοιώνση

Μετά από έγκυρες και διασταυρωμένες πληροφορίες χθες, Πέμπτη 23 Ιουνίου, ακόμα ένα άλογο έχασε τη ζωή του αβοήθητο και εγκαταλελειμμένο από τον κηδεμόνα του. Το άλογο μετά από αιμορραγία στη μύτη θεωρήθηκε ότι είναι ‘άχρηστο’ πλέον, και ως να είναι αντικείμενο μίας χρήσης αφέθηκε εκτεθειμένο στον ήλιο και στη ζέστη, χωρίς νερό, σε ένα περιφραγμένο χώρο περιμένοντάς το να πεθάνει.

Χωρίς καμία φροντίδα από κτηνίατρο (γιατί το κόστος φροντίδας είναι ακριβό), ακόμα και μια ευθανασία στοιχίζει, αφού δεν είναι μόνο το κόστος του κτηνιάτρου, αλλά και το κόστος του γερανού και των άλλων εμπλεκομένων σε τέτοιες περιπτώσεις. Η κατάσταση έχει ξεφύγει εδώ και καιρό στον ιππόδρομο αφού κάθε μήνα σε πέραν των δέκα αλόγων γίνεται «ευθανασία» με τη γνωστή άθλια κατάσταση του στίβου και της κακής συντήρησης, τα άλογα πέφτουν μέσα σε λακκούβες και το αποτέλεσμα είναι τραγικό. Το πιο συνηθισμένο είναι το πόδι να κόβεται στη μέση και σε αυτή την κατάσταση για τους κηδεμόνες το άλογο είναι άχρηστο.

Πότε θα σταματήσει αυτή η άθλια, εγκληματική και σοβαρή μορφής κακομεταχείρισης των αλόγων; Τέλος, καταγγέλλουμε δημόσια πλέον τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες γιατί χθες ενώ το Κόμμα για τα Ζώα επικοινώνησε με λειτουργό (μισθοδοτική κλίματα Α14), υπεύθυνο για την ευημερία των ζώων, και κατάγγειλε επίσημα τη σοβαρότητα της κατάστασης και ενώ το άλογο στην κυριολεξία ψυχομαχούσε, δυστυχώς δεν έγινε κάτι άμεσα και κανένας λειτουργός των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών δεν ανταποκρίθηκε για να επισκεφθεί άμεσα τον χώρο. Επίσης, είναι άξιο απορίας η συμπεριφορά του Διευθυντή των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, ο οποίος δεν ανταποκρίθηκε στα τηλεφωνήματα μας (ούτε στα σταθερά ούτε στα κινητά τηλέφωνα).

Το άλογο δυστυχώς πέθανε, (επισυνάπτουμε φωτογραφίες) χωρίς φροντίδα, χωρίς νερό, και χωρίς κτηνιατρική φροντίδα, γιατί το κόστος, που είναι πιο σημαντικό γι’αυτό το χώρο, είναι μεγάλο. Επίσης, επισυνάπτουμε την έκθεση Ελλανοδικών για να κατανοήσουν οι πολίτες τη σοβαρότητα της κατάστασης και για το πόσα άλογα πλέον καταλήγουν στην ευθανασία λόγω χωλότητας.

ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΥΠΡΟΥ – 24/6/2022

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X