ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ποια φέρονται να ήταν τα τελευταία λόγια πριν την εξαφάνιση της Natalie (Pics)

Ο Κύπριος σύντροφός της δήλωσε την εξαφάνισή της

Σχεδόν ένα 24ωρο έχει περάσει από την ώρα την εξαφάνισης μιας 34χρονης Αγγλίδας τουρίστριας στην Ικαρία και οι έρευνες της αστυνομίας και του πυροσβεστικού σώματος παραμένουν δυστυχώς άκαρπες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, η 34χρονη αστροφυσικός Natalie Christopher, μαζί με τον 38χρονο σύντροφό της από την Κύπρο έφτασαν στο νησί στις 3 Αυγούστου.

Διέμειναν σε ξενοδοχείο κοντά στον οικισμό Κεραμέ, ενώ στις 5 η ώρα εχθές ήταν προγραμματισμένο να ταξιδέψουν αεροπορικώς για την Κύπρο μέσω Αθήνας.

Χτες στις 10 το πρωί, σύμφωνα με την κατάθεση του συντρόφου της, ο 38χρονος ξύπνησε και δεν την βρήκε στο δωμάτιο. Επικοινώνησε μαζί της και του είπε ότι πήγε για τρέξιμο.

Στις επόμενες κλήσεις του ωστόσο η γυναίκα δεν απαντούσε. Στις 12.40, ανήσυχος, πήγε στο αστυνομικό τμήμα και δήλωσε την εξαφάνισή της.

Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησαν έρευνες από γη και αέρος, στις οποίες εχθές το απόγευμα συμμετείχαν τουλάχιστον δύο ελικόπτερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού.

Το κινητό της γυναίκας εξέπεμψε τελευταία φορά από την ίδια περιοχή. Ωστόσο, ενώ αρχικά καλούσε, έπειτα η συσκευή έκλεισε.

Η επιχείρηση της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό της Natalie συνεχίζεται και σήμερα, ενώ οι αρμόδιες Αρχές λαμβάνουν καταθέσεις από τον σύντροφό της, αλλά και άτομα που ενδεχομένως μπορεί να συνάντησαν την γυναίκα όταν βγήκε να τρέξει. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, αργότερα μέσα στην ημέρα αναμένονται πιθανώς ενισχύσεις από τα γειτονικά νησιά και την Αττική, ενώ έχει υποβληθεί ήδη αίτημα στην πυροσβεστική για να σηκωθεί ελικόπτερο και να συντονίζει τις έρευνες από ψηλά.

Τι είπε στο protothema.gr o άνθρωπος που νοίκιασε στο ζευγάρι το δωμάτιό του

Ο άνθρωπος που νοίκιασε τα δωμάτια στο ζευγάρι, μίλησε στο protothema.gr. «Εμείς ειδοποιήσαμε την αστυνομία, επειδή το παιδί ήταν πολύ ανήσυχο. Μας είπε, παιδιά εδώ και τρεις ώρες δεν ξέρω που βρίσκεται. Πήγε για τζόκινγκ στις οχτω το πρωί. Στις 9.30 την πήρε τηλέφωνο γιατί είχε έρθει το πρωινό και στις δώδεκα έπρεπε να ελευθερώσουν το δωμάτιο. Η κοπέλα του αναφερε ότι είμαι σε μια ανηφόρα, σε ένα μονοπάτι δεν μπορώ να γυρίσω γρήγορα και θα γυρίσω σιγά σιγά, μην ανησυχείς. Πήγε δέκα πήγε έντεκα, την έπαιρνε ο άνθρωπος τηλέφωνο δεν απαντούσε, ενημερωθήκαμε εμείς, ενημερώσαμε αστυνομία και πυροσβεστική, άμεσα ξεκίνησε η επιχείρηση».

«Δεν ξέρουμε ακριβώς σε ποια περιοχή είχε πάει. Δυο ημέρες είχανε κράτηση. Το παιδί είναι από Κύπρο, η κοπέλα μάλλον είναι Αγγλίδα. Έχουμε τα στοιχεία της κράτησης», ανέφερε ακόμη ο κ. Βασίλης.

Όπως επισημαίνει στο protothema.gr, δεν είχε υποπέσει στην αντίληψη του κάποιος τσακωμός μεταξύ του ζευγαριού. «Ένα ωραίο ζευγαράκι η κοπέλα μιλούσε και λίγο ελληνικά. Γύρω στα 34 αλλά εγω την έκανα πιο μικρούλα. Μας ενημέρωσε η κοπέλα που τους πηγέ το πρωινό». «Το κινητό της κοπέλας χτυπούσε απλώς δεν απαντούσε αυτό ήταν που τον ανησύχησε και έτσι ξεκινησε. Το στίγμα της δείχνει τους Φούρνους εκεί που είναι η κεραία κινητής τηλεφωνίας».

Εντατικές οι έρευνες για τον εντοπισμό της - Έτοιμη να παράσχει βοήθεια οι Κυπριακές Αρχές 

Οι κυπριακές Αρχές, μέσω της κυπριακής Πρεσβείας στην Αθήνα, ενημερώνονται και παρακολουθούν την υπόθεση προκειμένου να παράσχουν οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί.

Οι δυνάμεις που συμμετέχουν στην επιχείρηση εντοπισμού έχουν αυξηθεί. Δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής αλλά και εθελοντές συμμετέχουν στις έρευνες, οι οποίες εστιάζονται σε δύσβατες μονοπατικές περιοχές. Στις επιχειρήσεις συμμετέχει και εναέριο μέσο ενώ έχει ήδη δοθεί σχετικό σήμα και σε πλοία που διενεργούν δρομολόγια στο νησί.

Οι έρευνες κινούνται προς όλες τις κατευθύνσεις ενώ από την πρώτη στιγμή έχει ενημερωθεί η Εισαγγελία. Παράλληλα διενεργείται προανάκριση για τις συνθήκες της εξαφάνισης, με τη συνδρομή κλιμακίων αστυ.

Πηγή: Protothema.gr / ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X