ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Η σημαία της ντροπής δεν επιτρέπεται να κυμματίζει στην πόλη μας»

Ανακοίνωση ΕΔΕΚ Πάφου

24news team

Μεγάλες αντιδράσεις προκλήθηκαν χθες (29/3), με αφορμή τουρκική σημαία που είχε τοποθετηθεί στην πλατεία Κένεντυ για σκοπούς διοργάνωσης Παγκόσμιου Ποδηλατικού Αγώνα στην Πάφο και την οποία κατέβασαν τελικά, δύο Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΔΕΚ Πάφου, αναφέρει ανάμεσα σε άλλα πως το να κυματίζει η κατοχική σημαία σε πλατεία της κατεχόμενης πατρίδας μας είναι απαράδεκτο και αποτελεί ασέβεια προς τους νεκρούς ήρωές μας.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Η Σημαία της ντροπής δέν επιτρέπεται να κυμματίζει σε πλατειακό χώρο στην πόλη μας.

Η ανακοίνωση του Δήμου Πάφου σχετικά με την ανάρτηση της τουρκικής σημαίας στην πλατεία Κέννετυ δέν με βρίσκει σύμφωνο. Σε καμιά περίπτωση δέν μπορεί να φέρει την ευθύνη μία λειτουργός. Ο Δήμαρχος όφειλε να ενημερώσει τις Δημοτικές ομάδες για αυτό το θέμα πρίν απο την τοποθέτηση της τούρκικης σημαίας. Ουδέποτε σαν Δημοτικοί Σύμβουλοι είχαμεν τέτοια ενημέρωση.

Η αντίδραση των συμπολιτών μας για την κατοχική σημαία είναι άκρως δικαιολογημένη.

Σεβόμαστε όλους τους αθλητές που έρχονται να διαγωνιστούν σε ιδιωτικές ή κρατικές διοργανώσεις στην χώρα μας και σε καμιά περίπτωση δέν μπορεί η τουρκική σημαία να εξισώνεται με την σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας σε αγώνες στην Τουρκία. Η Τουρκία αποτελεί ένα Κράτος που δέν σέβεται κανένα κανόνα διεθνούς δικαίου και κατέχει μέχρι και σήμερα τη μισή μας πατρίδα υπό κατοχή μετά την εισβολή του 1974.

Με αυτές τις συνθήκες , το να κυματίζει η κατοχική σημαία σε πλατεία της κατεχόμενης πατρίδας μας είναι απαράδεκτο και αποτελεί ασέβεια προς τους νεκρούς ήρωες μας, τον προσφυγικό μας κόσμο και στους αγοούμενους συμπατριώτες μας.

Βάσος Δημητρίου

Επικεφαλής Δημοτικής Ομάδας ΕΔΕΚ Δήμου Πάφου.

Πρόεδρος Επαρχιακής Επιτροπής ΕΔΕΚ Πάφου

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση