ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Επιτέλους! Μίλησε για τον parody η Γιολίτη: «Σκόπιμα δεν τοποθετήθηκα»

«Καμία ενέργειά μου δεν συνιστά υπέρβαση εξουσίας», υποστηρίζει η υπουργός

24news team

Αφότου κόπασε ο σάλος σχετικά με την έρευνα που έγινε σε οικία γυναίκας, η οποία ήταν ύποπτη για διαχείριση λογαριασμού-παρωδίας στο Twitter, που ασχολείτο κατά αποκλειστικότητα με την υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, η κα. Έμιλυ Γιολίτη, αποφάσισε να απαντήσει σχετικά με την λεγόμενη υπέρβαση εξουσίας που της καταλογίζεται.

Φιλοξενούμενη διαδικτυακά την Πέμπτη (14/1) στην εκπομπή «Ενημέρωση Τώρα» του καναλιού ΟΜΕGΑ, η κα. Γιολίτη αρκέστηκε στο να πει ότι καμία ενέργειά της δεν συνιστά υπέρβαση εξουσίας, ενώ εξήγησε ότι έκανε ένα παράπονο απλό, προστατεύοντας ότι πιο ιερό υπάρχει στην κοινωνία, την οικογένεια.


Αλαλούμ με Γιολίτη! Η καταγγελία για τον «parody» την αφήνει εκτεθειμένη


Επεσήμανε μάλιστα ότι σκόπιμα δεν τοποθετήθηκε αυτό το διάστημα, σεβόμενη την διαδικασία του κοινοβουλίου, λέγοντας ότι τα υπόλοιπα θα τα πει στην Βουλή, τον «ναό της Δημοκρατίας» όπως την χαρακτήρισε. 

«Πυρά» ΑΚΕΛ στην υπουργό

Επίθεση προς το πρόσωπο της υπουργού, είχε κάνει το κόμμα της αντιπολίτευσης, ΑΚΕΛ, με αφορμή τις έρευνες που έγιναν σε οικία μητέρας δύο παιδιών.

Μεταξύ άλλων ανέφερε σε ανακοίνωσή του το κόμμα της Αριστεράς: «Η Υπουργός Δικαιοσύνης κα Γιολίτη βαρύνεται με μια πρωτοφανή συμπεριφορά κατάχρησης εξουσίας σε βάρος πολίτη. Αν η ίδια δεν το αντιλαμβάνεται, τότε ο Πρόεδρος που τη διόρισε οφείλει να της το υποδείξει ώστε να αναλάβει την πολιτική ευθύνη».

Μάλιστα, τονίστηκε ότι: «Η κα Γιολίτη κρύβεται και σιωπά, το ίδιο και η κυβέρνηση, ελπίζοντας ότι με την παρέλευση του χρόνου το θέμα θα πέσει στα μαλακά. Το ΑΚΕΛ όμως δεν πρόκειται να το αφήσει να πέσει στα μαλακά, επειδή είναι θέμα που αφορά άμεσα τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών, το κράτος δικαίου και την ποιότητα της δημοκρατίας στον τόπο μας.Είναι ένα θέμα που αντικατοπτρίζει την αλαζονεία και τον ετσιθελισμό γενικότερα της κυβέρνησης. Μιας κυβέρνησης με σοβαρή δυσανεξία στην κριτική και την αντίθετη άποψη. Είναι γι’ αυτό που εγγράψαμε το θέμα στη Βουλή».

Καταγγελία ή απλό παράπονο;

Από το στενό περιβάλλον της υπουργού, αφέθηκε να νοηθεί ότι η κυρία Γιολίτη ουδέποτε προχώρησε σε επίσημη καταγγελία στην Αστυνομία σχετικά με τον προαναφερθέντα λογαριασμό, παρά μόνο εξέφρασε παράπονο ότι από τον περί ου ο λόγος λογαριασμό κοινοποιούνται φωτογραφίες των γονέων της, εκφράζοντας μάλιστα ανησυχία για μελλοντική χρήση και εικόνων των παιδιών της.

Μάλιστα, η υπουργός θεωρούσε λήξαν το θέμα, κάτι που ανέφερε και σε ανάρτησή της στο Twitter.

Ωστόσο, μέσω ανάρτησής του ο δικηγόρος Μιχάλης Παρασκευά δημοσιοποίησε το ένταλμα έρευνας που εξασφάλισε η Αστυνομία για την εν λόγω υπόθεση και εκεί σημειώνεται ότι εν τέλει οι διαδικασίες προχώρησαν μετά από καταγγελία της υπουργού.

Όπως διακρίνεται να αναφέρεται στο ένταλμα, η υπουργός κατήγγειλε τον εν λόγω λογαριασμό ότι χρησιμοποιεί το όνομα και τις φωτογραφίες της. «Επίσης στον λογαριασμό μεταξύ άλλων, δημοσιεύονται διάφορες φωτογραφίες της υπουργού αλλά και του πατέρα της, τις οποίες συνοδεύουν προσβλητικά σχόλια» καταλήγει η αναφορά στο ένταλμα.

Η εξέλιξη αυτή είναι ηλίου φαεινότερο ότι άφηνε εκτεθειμένη την κυρία Γιολίτη.

 Δημοσιεύω ένορκη δήλωση αστυνομικού που....διερεύνησε "αδικήματα" "πλαστού" λογαριασμού με όνομα "Έμιλυ Καρντάσιαν που γράφει "Parody Account" μετά από καταγγελία της αγράμματης νομικά δικτατορίσκου @emilyyiolitis και του επίσης αγράμματου νομικά δικαστή που εξέδωσε το ένταλμα pic.twitter.com/cFJeNwQHDr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση