ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η εμπλοκή του 43χρονου για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Πυρά κατά της Αστυνομίας από τον δικηγόρο του

ΚΥΠΕ

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας προσήχθη σήμερα άνδρας από την Ουκρανία ηλικίας 43 ετών ως ύποπτος για υπόθεση που αφορά ξέπλυμα χρήματος. Το Δικαστήριο όρισε την υπόθεση για τις 20 Μαρτίου και ώρα 10:00 το πρωί με τον ύποπτο να παραμένει υπό κράτηση.

Εναντίον του υπόπτου διερευνώνται αδικήματα που αφορούν συνωμοσία προς καταδολίευση, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, συμμετοχή και αποδοχή διάπραξης εγκλημάτων, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του υπόπτου ζήτησε όπως του παραχωρηθεί όλο το μαρτυρικό υλικό της υπόθεσης και συγκεκριμένα το οπτικοακουστικό βίντεο από κύκλωμα παρακολούθησης.

Ως εκ τούτου, το Δικαστήριο όρισε εκ νέου την υπόθεση για τις 20 Μαρτίου και ώρα 10:00 το πρωί με τον ύποπτο να παραμένει υπό κράτηση.

Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση τελεί υπό κράτηση γυναίκα 31 ετών από την Ουκρανία, η οποία παραπέμφθηκε σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικειου Λαρνακας το οποίο θα συνεδριάσει στις 17 Απριλίου η ώρα 8:45 για υπόθεση που αφορά ξέπλυμα χρήματος.

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν από τον Αύγουστο του 2023 μέχρι την 1η Μαρτίου 2024.

Ο ύποπτος θεωρείται από την Αστυνομία ως το άτομο που παρέλαβε τα χρήματα και τις 20 φορές που ήρθε στην Κύπρο η 31χρονη.

Ο 43χρονος διαμένει μόνιμα στην Κύπρο και φαίνεται πως τον κατέγραψε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης να παραλαμβάνει πακέτο από την 31χρονη Ουκρανή μετά που η ίδια είχε αναφέρει στις αστυνομικές αρχές πως έπεσε θύμα ληστείας.

Εναντίον του υπόπτου η αστυνομία διερευνά 40 αδικήματα, δυο για κάθε φορά που έφτανε στην Κύπρο η 31χρονη η οποία μετέφερε μεγάλα χρηματικά ποσά.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του υπόπτου Αντώνης Δημητρίου υποστήριξε πως «δυστυχώς η Αστυνομία παρουσιάζει πλέον στα δικαστήρια ανύπαρκτες και ατεκμηρίωτες υποθέσεις με στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τα τεράστια προβλήματα που παρουσιάζονται συνεπεία της ανεπάρκειας ενδεχόμενος κάποιων αξιωματικών ή αστυνομικών".

"Ως εκ τούτου το να φορτώνονται στα δικαστήρια υποθέσεις μόνο και μόνο για να αθωώνονται (οι ύποπτοι) από τα δικαστήρια και να μεταφέρεται το φταίξιμο ουσιαστικά στα δικαστήρια γιατί αθωώνεται ο κόσμος είναι και αδικαιολόγητο και παραβιάζει θεωρώ βασικά δικαιώματα τόσο των κατηγορουμένων αλλά παραβλάπτει και την ουσία αυτής καθεαυτής της Δημοκρατίας μας δηλαδή τη δικαιοσύνη», ανέφερε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση