ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Γιατί δεν πρέπει να βγάζουμε τα παπούτσια στο αεροπλάνο

Ειδικός εξηγεί

Αν ταξιδεύετε συχνά με αεροπλάνο και ιδιαίτερα όταν η πτήση είναι πολύωρη, ίσως έχετε τη συνήθεια να βγάζετε τα παπούτσια σας ή να έχετε παρατηρήσει τους συνεπιβάτες σας να κάνουν αυτή την κίνηση, τη στιγμή που έχουν καθίσει στη θέση τους. Ειδικός σε θέματα πτήσεων αποκάλυψε τον λόγο για τον οποίο δεν πρέπει ποτέ να βγάζετε τα παπούτσια σας ενώ βρίσκεστε στον αέρα.

«Εκτός από την δυσάρεστη οσμή μέσα στην καμπίνα, το να φοράτε παπούτσια είναι απαραίτητο κατά τη διάρκεια μιας έκτακτης ανάγκης στην πτήση, παρόλο που αυτό δεν περιλαμβάνεται στις πληροφορίες ασφάλειας», εξηγεί η δημοσιογράφος με ειδίκευση στα αεροπορικά ταξίδια Christine Negroni και συγγραφέας του μπεστ σέλερ των New York Times «The Crash Detectives».

Μιλώντας στη Sun, η Negroni σημειώνει ό,τι όσο δελεαστικό κι αν είναι να βολευτείτε στην πτήση μεγάλων αποστάσεων, μάλλον δεν αξίζει το ρίσκο σε περίπτωση καταστροφής.

Πυρκαγιά στο αεροπλάνο

Η ίδια εξηγεί: «Μπορεί να χρειαστεί να διαφύγετε μέσω πυρκαγιάς στην καμπίνα ή μπορεί να υπάρξει πυρκαγιά στο έδαφος μόλις βγείτε από το αεροπλάνο. Μη διανοηθείτε καν να βγάλετε τα παπούτσια σας, γιατί στην ίδια περίπτωση θα είχατε μια μάλλον επώδυνη διαδρομή μέχρι την τσουλήθρα έκτακτης ανάγκης».

«Αν χρειαστεί να εγκαταλείψετε ένα αεροπλάνο, το δάπεδο μπορεί να είναι πολύ ζεστό ή κρύο, μπορεί να είναι καλυμμένο με λάδι ή να καίγεται, ή πολύ απλά μπορεί τελικά να βρεθείτε σε ένα χωράφι, όπου το τελευταίο πράγμα που θα θέλατε είναι να είστε ξυπόλυτοι», καταλήγει.

ΠΗΓΗ: healthstories.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση