ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γιατί δεν λειτουργεί η «Πύλη Κτηματολογίου»

Τι ανέφερε ο Διευθυντής του Κτηματολογίου

24news team

Σε αναστολή λειτουργίας βρίσκεται η «Πύλη Κτηματολογίου», καθώς δέχθηκε επίθεση από χάκερς με αποτέλεσμα να αναβληθούν προγραμματισμένα ραντεβού.

Μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή του ΡΙΚ «Πρωινό Δρομολόγιο» ο Διευθυντής του Κτηματολογίου Ελλίκος Ηλία ανέφερε ότι το πρόβλημα ξεκίνησε από το απόγευμα της Τετάρτης, όταν παρατηρήθηκε μια δυσλειτουργία στην Πύλη και για λόγους ασφαλείας αποφασίστηκε κατεβεί όλο το σύστημα. Πρόσθεσε πως οι τεχνικοί δουλεύουν νυχθημερόν και προσπαθούν να εξακριβώσουν το λόγο για το τι ακριβώς συνέβη. Ευελπιστεί ότι το πρόβλημα θα λυθεί μέχρι την ερχομένη Δευτέρα.

«Είμαι 36 χρόνια στο Κτηματολόγιο και πρώτη φορά μας συμβαίνει κάτι τέτοιο», δήλωσε ο κ. Ηλία.

Ακολούθως ο κος Ηλία φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» αναφέροντας πως το πρόβλημα προέκυψε την Τετάρτη (08/03) το απόγευμα και αποφασίστηκε να κλείσει το σύστημα για να διερευνηθούν τα αίτια που προκάλεσαν τη δυσλειτουργία.

Ο κος Ηλία συνέχισε λέγοντας: «Δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν έχει επιλυθεί και καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες προκειμένου να εντοπίσουμε ποιο είναι το πρόβλημα. Εργάζεται μία μεγάλη ομάδα τεχνικών μαζί με την αρχή ψηφιακής ασφάλειας και των υπηρεσιών πληροφορικής».

Ερωτηθείς για το εάν έχουν ζητήσει λύτρα για να παραδώσουν πίσω το σύστημα, ο κος Ηλία αναφέρει πως «δεν έχει κάποια τέτοια πληροφορία, δεν έχουν ζητήσει λύτρα, προσπαθούμε να εντοπίσουμε το πρόβλημα και να το απομονώσουμε».

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση