ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φουλ η Παιδιατρική Μονάδα στο Μακάρειο

Υπερπλήρης η Μονάδα

Υπερπλήρης είναι η παιδιατρική κλινική του Μακάρειου Νοσοκομείου. Όπως ανέφερε στο 24news, ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Μονάδας, Δρ Αβραάμ Ηλία συνολικά νοσηλεύονται 40 παιδιά με λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος.

Σύμφωνα με τον Δρ Ηλία, σε ότι αφορά την Γρίπη Α, έχει επιβεβαιωθεί ένα περιστατικό ενώ άλλα πέντε περιστατικά θεωρούνται ύποπτα. 

Όπως σημείωσε στο 24news, η Συντονίστρια της Μονάδας Επιτήρησης και Ελέγχου Λοιμωδών Νοσημάτων του Υπουργείου Υγείας και Βοηθός Διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου, Δρ Μαρία Κολιού, τα πλείστα περιστατικά δεν αφορούν την Γρίπη Α όπως παρατηρείται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, αλλά τον Αναπνευστικό Συγκυτιακό Ιό (RSV). 

Σύμφωνα με την κ. Κολιού, ο ιός εκδηλώνεται με βρογχιολίτιδα και είναι πιο σοβαρός όταν προσβάλλει βρέφη καθώς προκαλεί αναπνευστική δυσχέρεια ενώ μία από τις πιθανές επιπλοκές είναι η πνευμονία. Επηρεάζει τα περισσότερα παιδιά κάτων των δύο ετών.

Τα κύρια συμπτώματα είναι παρόμοια με την Γρίπη Α:

  • Βήχας 
  • Πυρετός
  • Ρινόρροια
  • Μειωμένη όρεξη

 

Για να διαπιστωθεί εάν ένας ασθενής έχει προσβληθεί από την Γρίπη Α ή από τον Αναπνευστικό Συγκυτιακό Ιό (RSV), διεξάγεται το τεστ PCr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X