ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πέραν των 250 αστυνομικών στο μνημόσυνο του Γρίβα

Η περιοχή αποκόπηκε σε μεγάλη έκταση από την αστυνομία

24news team

Τελέστηκε το πρωί της Κυριακής, 28 Ιανουαρίου, στη Λεμεσό, το 50ο ετήσιο μνημόσυνο του Αρχηγού της ΕΟΚΑ, στρατηγού Γεώργιου Γρίβα Διγενή. Του μνημόσυνου ακολούθησε πορεία στο Αρχηγείο της ΕΟΚΑ και τον τάφο του Γεώργιου Γρίβα Διγενή, τρισάγιο στο χώρο του ανδριάντα και κατάθεση στεφάνων από επισήμους και εκπρόσωπους κομμάτων, οργανώσεων και σωματείων.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη βρισκόταν στην περιοχή για αποτροπή τυχόν συμπλοκών υπό τον φόβο τόσο των επεισοδίων που σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης, 24 Ιανουαρίου, στο στάδιο «Άλφαμέγα» όσο και των περσινών συμπλοκών στο μνημόσυνο του Γρίβα. Οι διωκτικές αρχές κατάρτησαν ειδικό επιχειρησιακό πλάνο αποκόπτοντας την περιοχή σε μεγάλη έκταση ενώ επιστρατεύτηκαν πέραν των 250 αστυνομικών αλλά και το αντιοχλαγωγικό «Αίαντας». Στο σημείο υπήρχαν επίσης δύο αυτοκίνητα-κλούβες, ενώ οι εισερχόμενοι στο Αρχηγείο της ΕΟΚΑ, τύγχαναν εξονυχιστικού ελέγχου από αστυνομικούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στο χώρο του Αρχηγείου και τον τάφο του Γρίβα, επιτράπηκε η είσοδος μόνο σε εκπροσώπους των οργανωμένων φιλάθλων, οι υπόλοιποι τίμησαν το Διγενή, παραταγμένοι στο δρόμο.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Επίτροπος Ορεινών Κοινοτήτων Χαράλαμπος Χριστοφίνας ενώ το έργο του αρχηγού της ΕΟΚΑ εξήρε στον επιμνημόσυνο λόγο, ο ναύαρχος Γιάννης Εγκολφόπουλος.

Πληροφορίες από ΚΥΠΕ 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση