ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φόνος Πογιατζή: Το φρικτό σενάριο που περιμένει «απάντηση»

Παραμένει το μυστήριο με τα κίνητρα και τους δράστες του φόνου

24news team

Το ενδεχόμενο αυτοί που σκότωσαν τον Λεόντιο Πογιατζή να ήθελαν να βασανιστεί και να βρει φρικτό θάνατο εξετάζουν οι Αρχές. Αυτό γιατί, η Αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο ο 60χρονος επιχειρηματίας να ήταν ζωντανός όταν κάηκε μέσα στο αυτοκίνητό του, παρά το γεγονός ότι πυροβολήθηκε προηγουμένως.

Ο 60χρονος Πογιατζής έπεσε νεκρός στις 15 Ιουλίου, σε περιοχή κοντά στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στην Αναρίτα, με την υπόθεση της δολοφονίας του να παραμένει ανεξιχνίαστη μέχρι στιγμής, ενώ οι Αστυνομικές Αρχές καταβάλλουν προσπάθεια να εντοπίσουν κίνητρα και δράστες πίσω από την εγκληματική ενέργεια.

Βάσει στοιχείων ο 60χρονος φέρεται να αναχώρησε από τη Νατά νωρίς το πρωί της Πέμπτης, ακολουθώντας το δρόμο Νατάς - Αναρίτας για να καταλήξει στον αυτοκινητόδρομο Πάφου - Λεμεσού. Στο σημείο όπου εντοπίστηκε νεκρός ο επιχειρηματίας, έφτασαν οι Αρχές μετά από πληροφορία για φωτιά. Από τις εξετάσεις που έγιναν στη σκηνή διαπιστώθηκε ότι η φωτιά στο όχημα του είχε τεθεί κακόβουλα. Το θύμα δέχθηκε τρεις πυροβολισμούς στην κοιλιακή χώρα από τους δράστες πριν τον πετάξουν στα πίσω καθίσματα του οχήματος του, το οποίο τελικά παρέδωσαν στις φλόγες.

Η «απάντηση» που περιμένουν οι Αρχές

Από την νεκροψία που διενεργήθηκε στη σορό του θύματος, διαπιστώθηκε ότι αυτός δέχθηκε τρεις σφαίρες στη κοιλιακή χώρα.

Ωστόσο, φρίκη προκαλεί το γεγονός ότι η Αστυνομία αναμένει τα αποτελέσματα τοξικολογικών εξετάσεων για να διαπιστωθεί αν ο Πογιατζής ήταν εν ζωή καθώς καιγόταν εντός του οχήματός του. Οι τοξικολογικές εξετάσεις θα δείξουν αν στους πνεύμονες του επιχειρηματία εντοπίζεται καπνός, κάτι που «δείχνει» ότι ήταν ζωντανός, αλλά μάλλον ανήμπορος να αντιδράσει όταν το όχημά του τυλίχθηκε στις φλόγες.

*Το σημείο όπου εντοπίστηκε νεκρός ο 60χρονος

Τι εξετάζουν οι Αρχές

Μετά την ανεύρεση κάλυκα στην σκηνή, θυμίζουμε ότι εικάζεται πως το θύμα δολοφονήθηκε στον ίδιο τόπο που έθεσαν οι δράστες φωτιά στο όχημα, ωστόσο εξαιτίας του ότι οι δύο άλλοι κάλυκες δεν εντοπίστηκαν, διερευνάται αν αρχικά τον πυροβόλησαν σε άλλο χώρο.

Οι έρευνες των Αρχών για κίνητρα και δράστες, προσανατολίζονται κυρίως στον επαγγελματικό χώρο του 60χρονου αφού πληροφορίες και στοιχεία που συλλέγονται, οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα. Ο Πογιατζής σημειώνεται ότι διατηρούσε την καντίνα στο Καζίνο Λεμεσού και εργαζόταν σε εταιρεία πώλησης αυτοκινήτων στη Πάφο.

Ωστόσο, σημειώνεται ότι ο 60χρονος σύμφωνα με την Αστυνομία, για τουλάχιστον 10 χρόνια δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις Αρχές ούτε ως παραπονούμενος αλλά ούτε και σαν καταγγελλόμενος.

Οι Αρχές, να αναφέρουμε ότι έχουν συλλέξει υλικό από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης όχι μόνο από το σημείο όπου εντοπίστηκε νεκρός ο Πογιατζής, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, σε μια προσπάθεια εντοπισμού οτιδήποτε που να οδηγεί στην εξιχνίαση της υπόθεσης. Μάλιστα, όπως μας εξηγήθηκε από την Αστυνομία, η ώρα που κινήθηκε στους εν λόγω δρόμους ο επιχειρηματίας, κινούνται αρκετά οχήματα και οι Αρχές εντοπίζουν και καλούν στο Τμήμα οδηγούς που ταυτοποιούνται για ανακρίσεις και καταθέσεις, ώστε να διαπιστώσουν αν έχουν οποιαδήποτε ανάμιξη στην υπόθεση.

Δίνουν πληροφορίες, όχι ονόματα - Δεν ήξερε η οικογένεια

Η ανακριτική ομάδα του ΤΑΕ Πάφου, αξίζει να αναφερθεί ότι ενισχύθηκε λόγω του μεγάλου ανακριτικού έργου που σχετίζεται με την υπόθεση.

Σε αυτήν φτάνουν αρκετά στοιχεία και πληροφορίες τα οποία αξιολογούνται συνεχώς. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το 24news πρόσωπα που μίλησαν στην Αστυνομία, δίνουν πληροφορίες για τις δραστηριότητες του Πογιατζή αλλά δεν δίνουν στοιχεία για το με ποιους είχε πάρε - δώσε, κάτι που δυσκολεύει το έργο των ανακριτών.

Σημειώνεται ότι η οικογένεια του Πογιατζή, δεν φαίνεται να γνώριζε οτιδήποτε για παράνομες δραστηριότητες του 60χρονου. Μάλιστα, πληροφορίες μας αναφέρουν ότι συγγενείς του επιχειρηματία βρίσκονται συνεχώς δίπλα από τις Αρχές ώστε να εξιχνιαστεί το έγκλημα και να μάθουν και οι ίδιοι λεπτομέρειες που δεν γνώριζαν.

Δεν φαίνεται να ήταν «επαγγελματικό κτύπημα»

Από τη σκηνή του φόνου και βάσει των τεκμηρίων και όσων εξετάζονται, οι ανακριτές δεν πιστεύουν ότι ο δράστης ή οι δράστες πρόκειται για επαγγελματίες.

Πηγή από την Αστυνομία, εξήγησε στο 24news ότι οι δρόμοι που οδηγούν στο σημείο όπου εντοπίστηκε νεκρός ο 60χρονος επιχειρηματίας είναι δύσκολοι και αν δεν ξέρεις την περιοχή, δύσκολα μπορείς να πας εκεί. Μάλιστα, πιστεύεται ότι ο Πογιατζής πήγε στο σημείο μετά από ραντεβού με πρόσωπο που πιθανόν θεωρούσε, δικό του άνθρωπο.

Επίσης, η Αστυνομία πιστεύει ότι ο 60χρονος δολοφονήθηκε από περισσότερους από έναν δράστη, αφού θα ήταν σχεδόν αδύνατον κάποιος να τον σκοτώσει και να τον τοποθετήσει στο αυτοκίνητό του, για να τον κάψει. Ο Πογιατζής σημειώνεται ότι δεν εντοπίστηκε δεμένος, όπως λέχθηκε αλλά μπρούμητα στο πίσω μέρος του οχήματός του.

Ένταλμα σύλληψης

Οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και οι εξετάσεις δεν σταματούν. Η Αστυνομία προς το παρόν δεν έχει ξεκαθαρίσει το κίνητρο πίσω από τη στυγερή δολοφονία του Ελληνοκύπριου επιχειρηματία, ωστόσο αν προκύψει πληροφορία που δικαιολογεί ένταλμα σύλληψης, αναμένεται να εκδοθεί άμεσα.

Όλες οι πληροφορίες και τα στοιχεία που καταφθάνουν στην ανακριτική ομάδα, αξιολογούνται και γίνεται προσπάθεια ώστε να εξιχνιαστεί το έγκλημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση