ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έτσι θα βγουν οι βαλίτσες στην επιφάνεια (pics,vid)

Καθοριστικά τα επόμενα βήματα

Δύσκολο να πιστέψει κανείς τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες βδομάδες. Βγαλμένα λες και από ένα καλογραμμένο σενάριο ταινίας τρόμου. Επτά θύματα, πέντε ενήλικες γυναίκες και δύο κοριτσάκια, τρείς σοροί στα χέρια των Αρχών εκ των οποίων η μια άγνωστο σε ποιαν ανήκει, τέσσερις σοροί αναζητούνται με εντατικές έρευνες, ένας ύποπτος 35χρονος αξιωματικός της Εθνικής Φρουράς που μέχρι και πριν ένα μήνα όλοι τον χαρακτήριζαν ως ένα άτομο ήρεμο, λιγομίλητο ως έναν άνθρωπο της διπλανής πόρτας… και ο «Ορέστης» με τα φρικαλέα εγκλήματα που δεν τα χωράει ανθρώπινος νους, ο πρώτος κατά συρροή δολοφόνος της Κύπρου.


O «ήρεμος» ύποπτος μιλά για φιλανθρωπία - Ο «Ορέστης» 5 μήνες πριν σκότωσε μάνα και κόρη (vid)


Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις στην υπόθεση-θρίλερ

Από την Κόκκινη Λίμνη άρχισαν να αποχωρούν τα μέλη της ΕΜΑΚ μαζί με τους ιδιώτες που ήταν υπεύθυνοι για τις έρευνες. Όπως όλα δείχνουν το κομμάτι των ερευνών έχει ολοκληρωθεί για σήμερα. Σε δηλώσεις που θα γίνουν από το σημείο στις 18:00 από τον Διευθυντή της Πυροσβεστική Υπηρεσίας κύριο Μάρκο Τράγκολα αναμένεται ότι θα ξεκαθαρίσουν τα επόμενα βήματα. Στόχος των ανθρώπων που λαμβάνουν μέρος στις έρευνες θα είναι η προσεχτική ανάσυρση της βαλίτσας που βρίσκεται στον βυθό της λίμνης ώστε να μην καταστραφούν τυχόν τεκμήρια που υπάρχουν εντός της.

Εντός της λίμνης βρέθηκε (15:23) η βάρκα της ΕΜΑΚ ενώ θα γίνει προσπάθεια ώστε η βαλίτσα να βγει στην επιφάνεια το συντομότερο δυνατόν για να διαπιστωθεί το περιεχόμενο της . Μετά από την έρευνα τοποθετήθηκε σε συγκεκριμένο σημείο σημαδούρα με το επικρατέστερο σενάριο να είναι ότι εκεί βρίσκεται η βαλίτσα που εντόπισε η ρομποτική κάμερα.

Εντοπίστηκαν δύο αντικείμενα στην Κόκκινη Λίμνη

Σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκου Τράγκολα, η ρομποτική κάμερα έχει εντοπίσει δύο αντικείμενα που έχουν προκαλέσει εύλογες υποψίες ότι πρόκειται για τις ταξιδιωτικές βαλίτσες, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες και για τρίτο αντικείμενο.

Αύριο γύρω στις 10:00 το πρωί θα αρχίσει η επιχείρηση ανάσυρσής τους. Επίσης, θα συνεχιστούν και αύριο οι παράλληλες έρευνες στην λίμνη Μεμί του Ξυλιάτου.

Θυμίζουμε ότι o 35χρονος στις ανακρίσεις είχε αναφέρει ότι εντός της Κόκκινης Λίμνης είχε πετάξει την 31χρονη Maricar από τις Φιλιππίνες και την 36χρονη Livia μαζί με την 8χρονη κόρη της Elena από την Ρουμανία.

Έντονη η κινητικότητα στο σημείο αφού λίγο μετά τις 2:30 έφτασαν εκεί άντρες του ΤΑΕ μαζί με τον 35χρονο. Ο κατηγορούμενος για τις στυγερές δολοφονίες αφού έδειξε στους ανακριτές διάφορα σημεία αποχώρησε με την συνοδεία αστυνομικών του ΤΑΕ. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες επιβεβαιώνεται ο εντοπισμός βαλίτσας.

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έφτασαν κοντά μας από τις έρευνες στην κόκκινη λίμνη εντοπίστηκε και ανασύρθηκε εύρημα το οποίο θα σταλεί για επιπλέον επιστημονικές εξετάσεις ώστε να διακριβωθεί αν συνδέεται με την υπόθεση. Θυμίζουμε ότι στο σημείο βρέθηκε και ο Ιατροδικαστής Νικόλας Χαραλαμπους ο οποίος αποχώρησε γύρω στη 1 το μεσημέρι . 

Η «Κόκκινη λίμνη» στο Μιτσερό ενδεχομένως να δώσει απαντήσεις για την μακάβρια δράση του Ορέστη. Εντός της Κόκκινης λίμνης βρίσκεται η ρομποτική κάμερα με σκοπό τον εντοπισμό των τριών σορών. 

Στην λίμνη έφτασε και πρόσωπο το οποίο φέρεται να έχει στοιχεία που θα ρίξουν φως στην πολύκροτη υπόθεση.Το συγκεκριμένο πρόσωπο υπέδειξε στους υπεύθυνους των ερευνών διάφορα σημεία στην λίμνη ενώ παρουσίασε υλικό από το κινητό του που πιστεύεται ότι έχει να κάνει με τον εντοπισμό των βαλιτσών των οποίων ο 35χρονος παραδέχτηκε ότι τοποθέτησε τα 3 θύματα του πριν τα πετάξει.

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκε στο Δικαστήριο ο 35χρονος

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκε το πρωί του Μ. Σαββάτου (27/4) στο Δικαστήριο ο 35χρονος ύποπτος.

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη με τον ύποπτο να φρουρείται από μεγάλο αριθμό αστυνομικών, που έφεραν αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Ανάλογα μέτρα ασφαλείας ελήφθησαν και έξω από την αίθουσα με τους δημοσιογράφους να περνούν από αυστηρό έλεγχο και εξακρίβωση στοιχείων.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας ανανέωσε για άλλες οκτώ ημέρες το διάταγμα προσωποκράτησης του 35χρονου Ίλαρχου της Εθνικής Φρουράς, ο οποίος φέρεται να ομολόγησε ότι σκότωσε επτά αλλοδαπές γυναίκες δύο εξ αυτών ανήλικα κορίτσια ηλικίας 6 και 8 χρόνων.

Εναντίον του 35χρονου διερευνώνται τα αδικήματα φόνου εκ προμελέτης και απαγωγής με σκοπό τον φόνο εκ προμελέτης τα οποία διαπράχθηκαν μεταξύ 30 Σεπτεμβρίου 2016 και 26 Απριλίου 2019.

Ανακρινόμενος ανέφερε ότι έριξε άλλα τρία θύματα στην Κόκκινη Λίμνη σε βαλίτσες, ενώ υπέδειξε και το ξεροπήγαδο στην Ορούντα, στην ίδια ανάκριση είχε αναφέρει ότι τελικά τα θύματά του ήταν συνολικά επτά. Στην εν λόγω ιδιόχειρη γραπτή του κατάθεση, ο ύποπτος κατονόμασε ως θύματά του, την μητέρα και την κόρη, Λίβια και Έλενα Μπουνέα, καθώς και την Κάτχα Ανού.

Ο 35χρονος , ο οποίος δεν εκπροσωπείτο ούτε και σήμερα από δικηγόρο, δεν έφερε ένσταση στο αίτημα για περαιτέρω κράτηση του απαντώντας μονολεκτικά: «Συμφωνώ» όταν ερωτήθηκε από τη Δικαστή.

Επιθυμία του είναι να εμφανιστεί αυτοπροσώπως στο δικαστήριο όπως εν συνεχεία ανέφερε η Δικαστής.

Εκ μέρους του ΤΑΕ Λευκωσίας, αναφορά στα γεγονότα ο Υπαστυνόμος Ιωάννης Γιωρκάτζης. 

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο από τον Υπαστυνόμο του ΤΑΕ ο ύποπτος ζήτησε ο ίδιος και έγραψε ιδιοχείρως σε δέκα σελίδες τους φόνους όλων των 7 θυμάτων.

Σύμφωνα με τον ίδιο η υπόθεση βρίσκεται υπό εξέλιξη με την Αστυνομία να έχει λάβει ήδη 250 καταθέσεις και να αναμένει να λάβει περίπου ακόμη 150. Έχουν ληφθεί ήδη 202 τεκμήρια από έρευνες που έχουν διενεργηθεί και έχουν σταλεί για εξετάσεις, είπε.

Οι έρευνες συνεχίζονται για εξεύρεση των σορών των υπόλοιπων θυμάτων.

Σαρωτικές έρευνες σε δύο μέτωπα

Στην Κόκκινη Λίμνη μέλη της ΕΜΑΚ καθώς και μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας. Από στιγμή σε στιγμή αρχίζουν οι έρευνες. Οι έρευνες θα γίνουν με τη χρήση της ρομποτικής κάμερας.

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου (27/4) άρχισε η μεγάλη επιχείρηση με το σκάφανδρο στη λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο για εντοπισμό της 6χρονης Sierra.

Δύτης έχει ήδη καταδυθεί εντός της λίμνης.

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X