ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Φορτωμένος με ακατάλληλο παιδικό υλικό - «Μέσα» για 4 χρόνια 26χρονος

Τι έλαβε υπόψη το Κακουργιοδικείο

24news team

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας επέβαλε σήμερα 28.7.2020, σωρευτικές ποινές φυλάκισης 4 και 2 ετών σε 26χρονο κατηγορούμενο που παραδέχθηκε ενοχή σε 4 κατηγορίες παιδικής πορνογραφίας.

Συγκεκριμένα, στην κατοχή του κατηγορουμένου, βρέθηκε μεγάλη ποσότητα ηλεκτρονικών αρχείων εικόνας και βίντεο με παιδικό πορνογραφικό υλικό. Το Κακουργιοδικείο στην επιβολή της ποινής, τόνισε την σοβαρότητα των αδικημάτων, η οποία προκύπτει τόσο από την φύση τους όσο και από τις 2 αυστηρές ποινές που προβλέπει ο σχετικός Νόμος.

Τονίστηκε επίσης ότι ο κατηγορούμενος χρησιμοποίησε για τους παράνομους σκοπούς του το διαδίκτυο, έναν χώρο που αποτελεί μέσο επικοινωνίας νεαρών κυρίως προσώπων όχι για να επικοινωνήσει αλλά για να κατέχει υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Σημειώθηκε επίσης ότι η πιο πάνω παράνομη συμπεριφορά, αυξάνει την ζήτηση και ενθαρρύνει τους εμπνευστές σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων να συνεχίσουν το απεχθές έργο τους. Το Κακουργιοδικείο έλαβε μεταξύ άλλων υπόψη για σκοπούς μετριασμού της ποινής, το λευκό ποινικό μητρώο του κατηγορουμένου, την άμεση παραδοχή του, το νεαρό της ηλικίας του κατηγορουμένου, ο οποίος είναι σήμερα 26 ετών και την αλλαγή των προσωπικών του συνθηκών από την διάπραξη των αδικημάτων μέχρι σήμερα.

Τονίστηκε όμως ταυτόχρονα ότι οι πιο πάνω ελαφρυντικοί παράγοντες, δεν είναι τέτοιας έκτασης που να υπερφαλαγγίζουν την αναγκαιότητα για επιβολή αποτρεπτικής ποινής. Μπορούν να επηρεάσουν το ύψος όχι όμως και το είδος της ποινής, η οποία πρέπει κατά την κρίση του κακουργιοδικείου να είναι ποινή φυλάκισης αφού οποιαδήποτε άλλη ποινή δεν θα εξυπηρετούσε τους σκοπούς του Νόμου και επιπλέον θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα σε νέους επίδοξους παραβάτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24news team

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση