ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φορολογική δήλωση για όλους!

«Είναι ποινικό αδίκημα η μη πληρωμή ΦΠΑ»

Τροποποιητικό νομοσχέδιο το οποίο ενισχύει τη φοροεισπρακτική ικανότητα του κράτους και τη δυνατότητα ενάσκησης αποτελεσματικού φορολογικού ελέγχου, ώστε να παταχθεί η φοροδιαφυγή, ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία του σώματος, ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο σημαντικό, σημειώνοντας πως μια πτυχή του αφορά την υποχρεωτική υποβολή φορολογικής δήλωσης από όλους όσοι έχουν εισόδημα, και όχι μόνο από όσους έχουν εισόδημα πάνω από τα 19,5 χιλιάδες ευρώ το χρόνο που είναι το αφορολόγητο όριο.

Ανέφερε ακόμη πως μια δεύτερη πρόνοια αφορά την υποχρέωση από το σύνολο σχεδόν των επιχειρήσεων που παρέχουν υπηρεσίες και προϊόντα να δέχονται ηλεκτρονική πληρωμή, δηλαδή πληρωμή με κάρτα. Πρόσθεσε πως και αυτό το μέτρο, που θα ενθαρρύνει τις ηλεκτρονικές πληρωμές, θα ενισχύσει τον φορολογικό έλεγχο.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε πως εισάγεται επίσης πρόνοια που ευθυγραμμίζει τη μη πληρωμή φόρου εισοδήματος με τη μη πληρωμή ΦΠΑ. Είναι ποινικό αδίκημα η μη πληρωμή ΦΠΑ, θα πρέπει να είναι ποινικό αδίκημα και η μη πληρωμή επιβεβαιωμένου φόρου εισοδήματος, σημείωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X