ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φόνος Σιακού: Πέντε χρόνια φυλάκισης στον 33χρονο - Καταδικάστηκε για... ανθρωποκτονία!

Το σκεπτικό της απόφασης του Κακουργιοδικείου

24news team

Το Κακουργιοδικείο Λεμεσού, επέβαλε την Δευτέρα (3/1) στον 33χρονο κατηγορούμενο για τον φόνο του Χρήστου Σιακού, ποινή φυλάκισης πέντε ετών. Ο 33χρονος καταδικάστηκε για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

Στον κατηγορούμενο, σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης του Κακουργιοδικείου, επιβλήθηκαν μόνο πέντε χρόνια φυλάκισης γιατί, δεν επέφερε το θάνατο στο θύμα από παράνομη πράξη, αλλά από παράνομη παράλειψη, που συνιστά υπαίτια αμέλεια.

Ενώπιον Κακουργιοδικείου, όπου παρουσιάστηκαν τα γεγονότα της υπόθεσης, υποστηρίχθηκε ότι ο κατηγορούμενος, πήγε στη Λεμεσό για να αγοράσει ναρκωτικά από το 58χρονο θύμα και τον 30χρονο γιο του, έναντι συγκεκριμένου ποσού. Αντί ναρκωτικά όμως, του έδωσαν αλάτι Ιμαλαϊων και αυτός όταν το αντιλήφθηκε, ότι τον ξεγέλασαν δηλαδή, κατέβηκε από το όχημά του για να πάρει πίσω τα λεφτά του. 

Ο γιος του Χρήστου Σιακού, φαίνεται να αρνήθηκε να του το δώσει και γι' αυτό ακολούθησε συμπλοκή. Τελικά, ο κατηγορούμενος κατάφερε να πάρει πίσω τα χρήματά του και προσπάθησε να διαφύγει από το σημείο με το όχημά του, αλλά πατέρας και γιος τον εμπόδισαν. Σε κάποια στιγμή, ο Χρήστος Σιακού, κινήθηκε προς το όχημα του κατηγορούμενου, και όπως λέχθηκε, αυτός δεν τον αντιλήφθηκε πού ακριβώς ήταν, γιατί ήταν βράδυ και σκοτεινά, αλλά αυτός πάτησε γκάζι και στην προσπάθειά του να φύγει, παρέσυρε στον θάνατο τον 58χρονο. 

5/7/2021 - Σκότωσε τον πατέρα μπροστά στον γιο του

Φονικό διαπράχθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας (5/7) στην περιοχή της Μονής στη Λεμεσό, με θύμα τον 58χρονο Ελληνοκύπριο, Χρήστο Σιακού από τη Λεμεσο. Το θύμα, έπεσε νεκρό μπροστά στα μάτια του 30χρονου γιού του.

Ο 30χρονος γιος του Σιακού έκλεισε ραντεβού για αγοραπωλησία ναρκωτικών μαζί με τον 33χρονο φερόμενο δράστη.

Σε κάποια στιγμή, οι δύο νεαροί φαίνεται να ήρθαν σε αντιπαράθεση και ο πατέρας του 30χρονου, ο οποίος βρισκόταν εντός του οχήματος με το οποίο μετέβησαν στη περιοχή, κατέβηκε για να χωρίσει τα δύο πρόσωπα.

Τότε, ο 33χρονος Ελληνοκύπριος που θεωρείτο ύποπτος για τη διάπραξη του φόνου, φαίνεται να άρπαξε χρήματα από τον 30χρονο ενώ εισήλθε και εντός του οχήματός του και κινούμενος προς τoν Σιακού, ανέπτυξε ταχύτητα με αποτέλεσμα να τον παρασύρει για περίπου 10 μέτρα τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Ο 58χρονος υπέκυψε στα τραύματα του γύρω στις 6 π.μ. στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Ο 30χρονος γιος του θύματος, παρά το σοκ που υπέστη και ενώ είχε τραυματιστεί και αυτός, ελαφρά, ήταν σε θέση να δώσει κατάθεση στους ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού, ως αυτόπτης μάρτυρας, για το τι ακριβώς συνέβη πριν πέσει νεκρός ο πατέρας του.

Οι Αρχές εξασφάλισαν το πρωί της Δευτέρας (5/7) ένταλμα σύλληψης εναντίον του 33χρονου υπόπτου, το οποίο εκτελέστηκε άμεσα όταν ο φερόμενος δράστης εντοπίστηκε στη Λάρνακα όπου και συνελήφθη. Όπως προέκυψε από τις εξετάσεις φαίνεται ότι υπήρξε διαφωνία στο ποσό πληρωμής ποσότητας ναρκωτικών και αυτό ήταν το κίνητρο πίσω από τον φόνο του 58χρονου Χρήστου Σιακού.

Η Αστυνομία εντόπισε το όχημά του 33χρονου στην περιοχή των Κλαυδιών της Λάρνακας, κτυπημένο. Μάλιστα, οι Αρχές κατείχαν μαρτυρία από πρόσωπο που φέρεται να ήταν αυτό που ειδοποιήθηκε για να παραλάβει τον 33χρονο από την περιοχή των Κλαυδιών όπου εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο το όχημά του.

Όπως ακούστηκε εντός της δικαστικής αίθουσας όπου οδηγήθηκε ο 33χρονος - για εξασφάλιση διατάγματος προσωποκράτησης - από τον ανακριτή της υπόθεσης, όταν μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν στην οικία του υπόπτου ώστε να εκτελέσουν το ένταλμα σύλληψης εναντίον του, αυτός εντοπίστηκε κρυμμένος στο ερμάρι. Επίσης στο σπίτι εντοπίστηκαν μικροποσότητες ναρκωτικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X