ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φόνος Καλογερόπουλου - Δεν παραδέχθηκαν τις κατηγορίες οι τέσσερις

Πότε ορίστηκε η επόμενη δικάσιμος

24news team

Μη παραδοχή απάντησαν και οι τέσσερις κατηγορούμενοι για τον φόνο του 55χρονου Θανάση Καλογερόπουλου, που διαπράχθηκε στις 30 Οκτωβρίου 2023, στον χώρο στάθμευσης παραλιακού εστιατορίου της Λεμεσού.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι, 44, 41, 22 και 21 χρόνων, οδηγήθηκαν σήμερα εκ νέου ενώπιον του Κακουργιοδικείου, υπό δρακόντεια μέτρα ασφάλειας, όπου τους απαγγέλθηκαν κοινές κατηγορίες, που αφορούν φόνο εκ προμελέτης, συνομωσία προς διάπραξη φόνου, κατοχή και μεταφορά πυροβόλου όπλου και πυρομαχικών και κλοπή και εμπρησμό οχήματος. Ο 22χρονος αντιμετωπίζει επίσης την κατηγορία της συνέργειας μετά τη διάπραξη φόνου.

Στις κατηγορίες απάντησαν μη παραδοχή, ενώ ένας εκ των δικηγόρων των κατηγορουμένων ανέφερε ότι εκκρεμεί, ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ένσταση για ακύρωση των διαταγμάτων άρσης των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων.

Εν αναμονή της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου, το Κακουργιοδικείο όρισε νέα ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης στις 11 Ιουνίου. Μέχρι τότε οι τέσσερις κατηγορούμενοι παραμένουν υπόδικοι στις Κεντρικές Φυλακές.

Το χρονικό της δολοφονίας

Η δολοφονία του Θανάση Καλογερόπουλου σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας (30/10) και συγκεκριμένα γύρω στις 08:30 στην παραλιακή λεωφόρο Αμαθούντας, ενός πολυσύχναστου δρόμου έξω από γνωστό καφεστιατόριο. Οι δύο δράστες φαίνεται πως γνώριζαν πολύ καλά τις κινήσεις του θύματος, αφού ο ίδιος συνήθιζε να πηγαίνει στο σημείο για κολύμπι, προσέγγισαν το σημείο, έκλεισαν την είσοδο με το όχημα που χρησιμοποιήσαν και άνοιξαν πυρ εναντίον του. Ο Καλογερόπουλος προσπάθησε να διαφύγει με το όχημα του, το οποίο ακινητοποιήθηκε λίγα μέτρα πιο κάτω, όταν δέχθηκε νέους πυροβολισμούς, που τον τραυμάτισαν θανάσιμα. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση