ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Θέλουμε δικαιοσύνη» φώναξαν οι συμμαθητές της 16χρονης στα κατεχόμενα

«Δεν είναι ερωτικό αλλά παιδικό έγκλημα»

ΚΥΠΕ

Με συνθήματα όπως «Θέλουμε δικαιοσύνη», «Δεν είναι ερωτικό αλλά παιδικό έγκλημα», οι συμμαθητές και φίλοι της 16χρονης Ζεχιέ Ελίν Ρεσσούρ πραγματοποίησαν το πρωί πορεία διαμαρτυρίας στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, στην διαμαρτυρία για την δολοφονία της 16χρονης στις 25 Ιανουαρίου, συμμετείχαν σήμερα και εκπρόσωποι ΜΚΟ κι άλλων οργανώσεων. Οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν μπροστά στο τεχνικό λύκειο, όπου φοιτούσε η 16χρονη και πορεύθηκαν μέχρι την κεντρική πλατεία της κατεχόμενης Αμμοχώστου.

Μεταξύ άλλων, οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση κρατούσαν επίσης πανό που έγραφαν «Αναζητούμε ισότητα», «Βάλτε τέλος στα εγκλήματα κατά των γυναικών», «Γυναίκες και άντρες είναι ίσιοι», «Τα εγκλήματα γυναικών είναι πολιτικά», «Ενα 15χρονο κορίτσι δολοφονήθηκε σε αυτή τη χώρα», «Δεν θέλουμε να δολοφονηθούμε», «Είμαστε ακόμα παιδιά».

Οι συμμαθητές της κρατούσαν στα χέρια τους συνθήματα που έγραφαν «Η Ελίν μας πλέον είναι άγγελος», «Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ», «Δεν αντέχουμε να χάσουμε ακόμη ένα άτομο», «Θέλουμε ικανούς νόμους απέναντι στους βιασμούς, τη βία».

Η συμμαθήτριά της, Αζρά Τσιαγάν είπε ένα παραμύθι για την Ελίν, ότι τελικά η 16χρονη έζησε μια ζωή ως μια από τις καλύτερες μουσικούς και συνθέτες στον κόσμο, όπως ονειρευόταν, παντρεύτηκε τον άντρα που αγαπούσε και έζησε ευτυχισμένη με τα παιδιά της.

«Αυτή την ζωή θέλαμε για την Ελίν, που δεν θα τέλειωνε με την δολοφονία της, με την βία ενός άντρα εναντίον της, που δεν θα ήταν θύμα της τάξης πραγμάτων σε αυτή τη χώρα», ανέφερε μια άλλη διαδηλώτρια, η Φατμά Τσαγιονού, σημειώνοντάς ότι οι γονείς και οι φίλοι της θα ζήσουν τώρα με τον πόνο αυτό. Η Φατμά πρόσθεσε ότι η Ελίν καθόταν πάντοτε στις μπροστά θέσεις στην τάξη της, πάντοτε ήταν χαμογελαστή. «Ήταν μόλις 16 χρονών, έξω καρδιά και δολοφονήθηκε βάναυσα. Τώρα σας ρωτάω, είναι ο δολοφόνος που σκότωσε την Ελίν ο μόνος ένοχος αυτού του πικρού τέλους, δεν σκοτώνονται γυναίκες σε αυτή τη χώρα εδώ και χρόνια;» διερωτήθηκε.

Η Τσαγιονού δήλωσε ότι ποτέ δεν θα ξεχάσουν την Ελίν. «Στα 16 μας, μας μάθατε ν’ αγαπάμε μια χούφτα χώμα λες και είναι η Ελίν. Μαζί με την Ελίν, στα 16 μας, θάψαμε την χαρά και την ελπίδα μας σε αυτή τη γη. Οι καρδιές μας είναι ραγισμένες, δεν έχουμε άλλο ζωντανό πλάσμα ή φίλο να χάσουμε. Να σταματήσει πλέον αυτή η βία, να σταματήσει η βία των αντρών. Εμείς σήμερα πορευόμαστε για την Ελίν, το παραμύθι της ζωής της που έμεινε μισό, για όλες τις Ελίν που δολοφονήθηκαν, για να μην υπάρξουν άλλες Ελίν», συμπλήρωσε η συμμαθήτριά της, Φατμά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X