ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Φωδκιάααα!!! Παίξε την σειρήναααα!!!» (Vid)

Το σποτ και η διαχείριση πυρκαγιών κατά την Αγγλοκρατία

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει το βίντεο που κοινοποιεί το Τμήμα Δασών στην σελίδα του στο Facebook και δείχνει τον τρόπο με τον οποίο εργάζονταν οι Κύπριοι επί εποχής Αγγλοκρατίας, για την διαχείριση των δασικών πυρκαγιών.


Απόπειρα φόνου Πάφου: Η πάλη πατέρα και γιου και ο δεύτερος πυροβολισμός στον τοίχο


Όπως φαίνεται στο βίντεο, δεκάδες άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες, δούλευαν σκληρά στην ύπαιθρο, με κάθε τρόπο. Σε συγκεκριμένη σκηνή, φαίνεται αριθμός ανδρών με σκαπανικά εργαλεία να δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες. Σε άλλη σκηνή, φαίνεται η κατασκευή μιας ξύλινης γέφυρας, η οποία βοηθούσε την εύκολη μετακίνηση των δασοπυροσβεστών, από την μια βουνοπλαγιά, στην άλλη.


Ντροπιαστικές στιγμές σε live εκπομπές! (Vid)


Σε άλλο σημείο του βίντεο, φαίνεται το πώς ανταποκρίνονταν οι δασοπυροσβέστες σε τηλεφώνημα για πυρκαγιά: κτυπάει το τηλέφωνο σε ένα πυροφυλάκιο, απαντά ο δασοπυροσβέστης και διαβεβαιώνει ότι τα μέλη του Τμήματος Δασών θα σπεύσουν άμεσα. Στην συνέχεια, βγαίνει έξω, φωνάζει «Φωδκιάααα!!! Παίξε την σειρήναααα!!!» και ένας άλλος άντρας γυρίζει έναν μοχό σε έναν μηχανισμό και η σειρήνα αρχίζει να καλεί το προσωπικό, που επιβιβάζεται σε ένα όχημα και αναχωρεί για το σημείο της πυρκαγιάς.


Διπλό κτύπημα διαρρηκτών σε χωριό σε μια μέρα


Στο τελευταίο μέρος του βίντεο, με την βοήθεια των... κινουμένων σχεδίων, γίνεται ενημέρωση για ευαισθητοποίηση του κοινού, προς αποφυγή ξεσπάσματος πυρκαγιών:

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση