ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φέρνουν άλλους 32 αναπνευστήρες στην Κύπρο - Ετοιμάζονται για το χειρότερο σενάριο

Ο ΟΚΥπΥ είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος και προετοιμασμένος για το χειρότερο σενάριο.

ΚΥΠΕ

Περί τα μέσα Ιανουαρίου η Κύπρος παραλαμβάνει άλλους 32 αναπνευστήρες από το εξωτερικό, οι οποίοι θα ενισχύσουν περαιτέρω τον εξοπλισμό των δημοσίων νοσηλευτηρίων, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), Χαράλαμπος Χαριλάου, ο οποίος δήλωσε πως ο Οργανισμός είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος και προετοιμασμένος για το χειρότερο σενάριο.

Όπως ανέφερε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο ΟΚΥπΥ προχώρησε με διάφορες ενέργειες από το καλοκαίρι, προς αντιμετώπιση ενός νέου κύματος πανδημίας, σημειώνοντας ότι μεταξύ άλλων παρήγγειλε και αναμένονται σε λίγες μέρες 32 αναπνευστήρες, ενώ αναμένεται το ίδιο διάστημα και η άφιξη άλλων τριών εντατικολόγων από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΟΚΥπΥ ο Οργανισμός έχει προσλάβει 62 νέους νοσηλευτές για να ενισχύσει το υφιστάμενο προσωπικό, σημειώνοντας ότι προσέλαβε έξι εντατικολόγους, εκ των οποίων οι τρεις έχουν αναλάβει ήδη καθήκοντα, ενώ οι άλλοι τρεις αναμένονται εντός Ιανουαρίου.

Σημειώνεται ότι από την περασμένη Δευτέρα και σε διάστημα μίας εβδομάδας οι αριθμοί κρουσμάτων ξεπέρασαν τις 26 χιλιάδες, ενώ την ίδια ώρα οι νοσηλείες για δεύτερο συνεχόμενο εικοσιτετράωρο παρέμειναν πάνω από διακόσιες, ενώ σταθερά πάνω από ογδόντα είναι οι σοβαρά νοσούντες.

Ερωτηθείς αν ο Οργανισμός έχει προετοιμαστεί για το χειρότερο σενάριο, ο κ. Χαριλάου είπε πως «πάντα είμαστε προετοιμασμένοι για τα χειρότερα», σημειώνοντας πως «υπάρχει πλάνο, το οποίο είναι σε πλήρη εξέλιξη».

«Αναφορικά στη διαχείριση της πανδημίας», είπε, «υπάρχει ένα επιχειρησιακό πλάνο από τον ΟΚΥπΥ, το οποίο είναι σε πλήρη εξέλιξη και έχει δοκιμαστεί και στα προηγούμενα κύματα πανδημίας, με εξαιρετικά αποτελέσματα».

Είπε ακόμα ότι «η κατάσταση αξιολογείται καθημερινά και γίνονται ενέργειες εκεί και όπου πρέπει να γίνουν».

Επιπλέον, ανέφερε πως η προσοχή τους είναι στραμμένη αυτή τη στιγμή στους ασθενείς που βρίσκονται στη Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας και στους ασθενείς που νοσηλεύονται στην Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, για να σημειώσει ότι ένα στους δύο νοσηλευόμενους νοσηλεύεται είτε σε συνθήκες Αυξημένης Φροντίδας είτε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, κάνοντας λόγο για ένα πολύ ψηλό ποσοστό.

Ο κ. Χαριλάου τόνισε ότι 80% με 85% των νοσηλευομένων είναι άτομα χωρίς ιστορικό εμβολιασμού, για να συμπληρώσει πως «αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η ομάδα, η οποία συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για να νοσήσει βαριά και να νοσηλευθεί είναι η ομάδα των ανεμβολίαστων».

Τέλος, συνέστησε σε όλους όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί να προχωρήσουν άμεσα στον εμβολιασμό τους, ενώ υπενθύμισε στοπ κοινό όπως τηρεί τα μέτρα αυτοπροστασίας.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X