ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υπόθεση Στυλιανού: Ποινική δίωξη εναντίον 12 προσώπων

Η υπόθεση του 14χρονου συγκλόνισε το παγκύπριο

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας κ. Γιώργος Σαββίδης ανακοίνωσε τις αποφάσεις σχετικά με την υπόθεση του 14χρονου Στυλιανού που συγκλόνισε το παγκύπριο.

Υπενθυμίζεται ότι ο τέως Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Κώστας Κληρίδης προχώρησε τον Ιανουάριο στο διορισμό δύο ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών των δικηγόρων Μόδεστου Πογιατζή και Ανδρέα Ε. Ανδρέου, ύστερα από τη μελέτη της Έκθεσης της Επιτρόπου Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφορικά με την αναζήτηση ευθυνών σε σχέση με το θάνατο του Στυλιανού, κατά την οποία προέκυψε το συμπέρασμα ότι υπάρχει ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων από κάποια πρόσωπα.

Η Επίτροπος Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Στυλιανού Λοττίδη, σημείωνε ότι η ενδελεχής έρευνα που διενεργήθηκε από το Γραφείο της κατέδειξε σημαντικές ελλείψεις στους χειρισμούς των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, και συγκεκριμένα των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας και της Αστυνομίας, αναφορικά με την ελλιπή αναγνώριση από τους λειτουργούς πρώτης γραμμής της σοβαρότητας των καταγγελιών, που άγγιξαν τελικά την απουσία εκτίμησης κινδύνου στην όλη υπόθεση.

Οι δηλώσεις του Γεν. Εισαγγελέα:

Αρχικά ο Γεν. Εισαγγελέας ανέφερε ότι τη 1η Δεκεμβρίου 2020 παραλήφθηκε το πόρισμα των ποινικών ανακριτών που διορίσθηκαν. Αναφερόμενος στο πόρισμα είπε ότι ήταν ογκωδέστατο γι’ αυτό παρατηρήθηκε κάποια καθυστέρηση.

Χαρακτήρισε την υπόθεση ως δραματική ιστορία και σημείωσε ότι η κατάληξή της συγκλόνισε, ενώ ευχήθηκε να μην γίνουμε ποτέ ξανά μάρτυρες μιας τέτοιες περίπτωσης.

Οι αποφάσεις της Νομικής Υπηρεσίας είναι:

  • Η ποινική δίωξη εναντίον 12 προσώπων
  • Δεν θα δοθούν στοιχεία προς το παρών στη δημοσιότητα

Ο Γενικός Εισαγγελέας κατέληξε λέγοντας: «Όλοι είναι αθώοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου από το αρμόδιο Δικαστήριο».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση