ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εξελίξεις με τα 645kg MDMA – Στο «μικροσκόπιο» υποστατικό στη Λεμεσό

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι έρευνες

Εξελίξεις προκύπτουν από τις συνεχείς έρευνες των Αρχών, όσον αφορά την τεράστια ποσότητα ναρκωτικών που εξάχθηκαν από την Κύπρο προς το Σίδνεϋ.

Η ΥΚΑΝ Λεμεσού, εξασφάλισε μαρτυρία για συγκεκριμένο υποστατικό όπου πολύ πιθανόν να είχαν καμουφλαριστεί εκεί τα ναρκωτικά και να τοποθετήθηκαν στις φουκούδες.

Με την εν λόγω αποθήκη φέρεται να συνδέεται ο 57χρονος υπόδικος, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες μεταφέρθηκε από τις Κεντρικές Φυλακές στα Γραφεία της ΥΚΑΝ Λεμεσού για ανάκριση, ωστόσο δεν συνεργάστηκε με τις Αρχές και επέστρεψε πίσω στο κελί.


Τους «κάρφωσαν» οι Κυπριακές Αρχές – 645kg έκσταση στην Αυστραλία (pics)


Θυμίζουμε ότι οι Αρχές έχουν ήδη φορέσει χειροπέδες σε 30χρονο επιχειρηματία από την Λεμεσό, η εταιρεία του οποίου φέρεται να εξήγαγε τις φουκούδες στο Σίδνεϋ.

Ο 30χρονος είναι ύποπτος για υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος για παράνομη εισαγωγή, εξαγωγή, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια.

Από την Κύπρο το φορτίο - θανάτου

Από την Κύπρο ξεκίνησε την πορεία του το κοντέινερ θανάτου με τα 645kg έκστασι και συγκεκριμένα από το λιμάνι Λεμεσού. Το εν λόγω φορτίο πραγματοποίησε στην συνέχεια στάση σε λιμάνι στην Σιγκαπούρη και από εκεί μεταφορτώθηκε σε άλλο πλοίο, για να φτάσει εν τέλει στις 17/7/2019 στο Σίδνεϋ.


Στο κελί ο επιχειρηματίας για το κοντέινερ θανάτου


Πάντως, αξίζει να αναφερθεί ότι σε δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, σημειώνεται ότι οι Αρχές στην Αυστραλία, με το που εντόπισαν τα 645kg έκστασι, που ήταν καλά κρυμμένα, σε ψεύτικο πάτο που δημιουργήθηκε ώστε να καμουφλαριστούν, αντικατέστησαν την ναρκωτική ουσία με απομίμηση.

Θυμίζουμε ότι στις έρευνες για την υπόθεση συμμετέχουν οι Αρχές της Κύπρου, της Αυστραλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στην Αυστραλία συνελήφθησαν δύο πρόσωπα ηλικίας 30 και 33 ετών, ενώ στην Κύπρο και στο Η.Β. έγιναν έρευνες σε υποστατικά και οικίες.


Η Κύπρος ο αποστολέας του κοντέινερ θανάτου - Άλλαξαν την ουσία


Όμως, επειδή την υπόθεση ανέλαβε η Αυστραλία, πλέον οι Αρχές σε Κύπρο και Η.Β. αναμένουν οδηγίες από αυτή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X