ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μακάρειο: Έξαρση του RSV σε βρέφη

Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς

Έξαρση παρατηρείται αυτή την περίοδο στον ιό RSV (Aναπνευστικός Συγκυτιακός Ιός) ο οποίος προσβάλλει κυρίως παιδιά κάτω των δύο ετών. Όπως ανέφερε στο 24news ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου, Δρ Αβραάμ Ηλία, αυτή την στιγμή στο Μακάρειο νοσηλεύονται 33 παιδιά. Απ' αυτά το 1/3 νοσηλεύεται με συμπτώματα του ιού RSV αλλά και της Γρίπης Α.

Σύμφωνα με τον Δρ Ηλία, ο ιός μπορεί να προκαλέσει μέχρι και αναπνευστική δυσχέρεια, ενώ δεν υπάρχει εμβόλιο και κλινική θεραπεία. Η αντιμετώπιση είναι συμπτωματική, ανάλογα με το περιστατικό.

 Την προηγούμενη εβδομάδα, είχε προκύψει ένα σοβαρό περιστατικό με παιδί δύο ετών το οποίο χρειάστηκε να νοσηλευθεί με συμπτώματα του ιού RSV. Το παιδί είχε έντονη αναπνευστική δυσχέρεια. Έπειτα από νοσηλεία στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, έλαβε εν τέλει εξιτήριο.

Τα συμπτώματα του ιού ο οποίος μεταδίδεται πολύ εύκολα είναι:

  • Bήχας 
  • Δυσκολία στην αναπνοή
  • Πυρετό
  • Ρινική συμφόρηση

Σύμφωνα με τον γιατρό, οι γονείς θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να περιορίζουν τα παιδιά ειδικά τα βρέφη στο σπίτι ώστε να μην έχουν άμεση επαφή με ενήλικες και μεγαλύτερα παιδιά. Ο καλός αερισμός των χώρων του σπιτιού, επιβάλλεται ενώ ο Δρ Ηλία συστήνει τον θηλασμό που ενισχύει τον οργανισμό των παιδιών.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση