ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έτσι «χτυπούν» οι κουκουλοφόροι τους ντελιβεράδες

Σε κινητοποίηση η Αστυνομία μετά τις δυο ληστείες στην Λεμεσό

Τα ίδια πρόσωπα, εκτιμάται πως κρύβονται πίσω από τις δυο ληστείες διανομέων φαγητού, που διαπράχθηκαν τις τελευταίες μέρες στη Λεμεσό και ήδη έχουν ενημερωθεί οι διευθύνσεις μεγάλων εστιατορίων διανομής φαγητού, για να λάβουν τα ενδεικνυόμενα μέτρα ασφάλειας.

Ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως οι υπάλληλοι των εστιατορίων θα πρέπει να επιβεβαιώνουν τα στοιχεία των προσώπων που για πρώτη φορά προχωρούν σε παραγγελία και δεν είναι καταγεγραμμένα στο σύστημα τους.

Όπως εξήγησε, οι δράστες είχαν καλέσει και στις δυο περιπτώσεις από καρτοτηλέφωνο και αφού έκαναν την παραγγελία, ανέμεναν τον διανομέα για να τον ληστέψουν στο σημείο που ζήτησαν να παραδοθεί το φαγητό.

Επιπρόσθετα, συνέχισε ο κ. Σωτηριάδης, καλούνται οι διανομείς να μην μεταφέρουν μαζί τους μεγάλα χρηματικά ποσά, ενώ υπογράμμισε πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αντιδρούν κατά τρόπο που να θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο.

Είπε, επίσης, πως σε περίπτωση που υπάρξουν ύποπτα τηλεφωνήματα για παραγγελίες φαγητού, τότε η διεύθυνση των καταστημάτων θα πρέπει να ενημερώνει άμεσα την Αστυνομία, ώστε να αναλαμβάνει τη διερεύνηση τους.

Ο Ιωάννης Σωτηριάδης δήλωσε, τέλος, πως ήδη η Αστυνομία έχει επικοινωνήσει πιτσαρίες και άλλα εστιατόρια που διαθέτουν υπηρεσία διανομής φαγητού, ενημερώνοντας σχετικά για τα μέτρα που πρέπει να λάβουν για αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων.

Υπενθυμίζεται πως το πρώτο περιστατικό διαπράχθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, όταν 28χρονος διανομέας φαγητού δέχθηκε επίθεση στην περιοχή της Νεάπολης από τρεις κουκουλοφόρους, οι οποίοι αφού τον κτύπησαν, του άρπαξαν χρηματικό ποσό 318 ευρώ, καθώς και τις πίτσες, αξίας 20 ευρώ.

Το δεύτερο περιστατικό καταγράφηκε χθες το απόγευμα, όταν 24χρονος διανομέας φαγητού δέχθηκε επίθεση από δύο άγνωστα πρόσωπα, που επίσης είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους με κουκούλες.

Οι δράστες αφού προέταξαν μαχαίρι, τον ακινητοποίησαν στο έδαφος και του έκλεψαν ένα τσαντάκι μέσης, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 330 ευρώ.

Σύμφωνα με την περιγραφή και τον τρόπο δράσης των ληστών, η Αστυνομία εκτιμά πως πρόκειται για τα ίδια πρόσωπα και στις δυο περιπτώσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X