ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έτσι ξέσπασε η πυρκαγιά στον Λιμνίτη

Τι δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ

ΚΥΠΕ

Σπινθήρας από ηλεκτρικά καλώδια στην περιοχή φαίνεται εκ πρώτης όψεως να προκλήθηκε η χθεσινή πυρκαγιά κοντά στον κατεχόμενο Λιμνίτη που ξέσπασε γύρω στη μία το μεσημέρι και τέθηκε αργά το απόγευμα υπό έλεγχο με την βοήθεια πέντε πτητικών μέσων.

Κατόπιν αιτήματος της τ/κ πλευράς, δύο πτητικά μέσα, ένα αεροπλάνο του Τμήματος Δασών και ένα ελικόπτερο της Αστυνομίας, συνέδραμαν από πλευράς ΚΔ στο να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά. Το συμβάν απασχολεί σήμερα πρωτοσέλιδα τον τ/κ Τύπο που γράφει ότι ο Λιμνίτης (περιοχή παραγωγής φράουλας και λαχανικών) «έγινε μαύρος».

Αφού η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, την περιοχή επισκέφθηκε ο «υπουργός εσωτερικών», Ζιγιά Όζτουρκλέρ, δηλώνοντας ότι ως ένα άτομο που μεγάλωσε εκεί, «λυπούμαι πάρα πολύ».

Καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας δυνάμεις της «πυροσβεστικής», της «πολιτικής άμυνας», του «τμήματος δασών» έμειναν στην περιοχή της φωτιάς για την πλήρη κατάσβεσή της.

Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς χθες δημιουργήθηκε «κέντρο κρίσεως» στον κατεχόμενο Λουτρό, όπου βρέθηκαν ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, ο «πρωθυπουργός» Ουνάλ Ουστέλ, ο «πρόεδρος» της «βουλής», ο «πρέσβης» της Τουρκίας στα κατεχόμενα, αρκετοί «υπουργοί» και οι υπεύθυνοι της «πολιτικής άμυνας» και του «τμήματος δασών».

Ο Ερσίν Τατάρ δήλωσε πως εικάζουν ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από σπινθήρα καλωδίου της ηλεκτρικής (ΣΣ: συχνή αιτία πρόκλησης πυρκαγιών λόγω της κακής συντήρησης του δικτύου).

Οι τ/κ εφημερίδες γράφουν σήμερα ότι η φωτιά αναπτύχθηκε πολύ γρήγορα λόγω των δυνατών ανέμων και σημειώνουν πως πολύ νωρίς – πριν καν έρθει το καλοκαίρι – άρχισαν οι δασικές πυρκαγιές.

Με ανάρτηση στο Twitter το τουρκικό ΥΠΑΜ ανέβασε φωτογραφίες από το ελικόπτερο των «δυνάμεων ασφαλείας» του κατοχικού στρατού που ήταν ένα από τα πτητικά μέσα που βοήθησαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Επρόκειτο για ένα ελικόπτερο τύπου AS-532, ενώ η διοίκηση της Αεροπορίας Στρατού της Τουρκίας έστειλε ακόμη ένα ελικόπτερο S-70 και σχεδόν 50 εργαλεία και μηχανήματα πλήρους κατάσβεσης, σύμφωνα με την ίδια ανάρτηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X