ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χτυπήματα σε χρηματαποστολές - Ίδια η μέθοδος... ίδιοι οι δράστες;

Το παζλ των ληστειών και που στρέφει την προσοχή της η αστυνομία

Δημήτρης Λουκά

Εντατικές είναι οι έρευνες για την απόπειρα ληστεία που διαπράχθηκε χθες σε πολυκατάστημα στη Λεμεσό. Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, ο τρόπος δράσης των ληστών είναι παρόμοιος με παλαιότερες υποθέσεις που διαπράχθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν . Μάλιστα οι αρχές εντόπισαν ομοιότητες στο σωματότυπο των δραστών της Δευτέρας 17/12, με προηγούμενες ληστείες.

Διαβάστε επίσης Αναστολή φυλάκισης σε νεαρό που προκάλεσε θανατηφόρο

Οι έρευνες επικεντρώνονται στα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης ενώ από την αστυνομία πέρασαν διάφορα άτομα για ανάκριση χωρίς ωστόσο να προκύπτει κάτι ύποπτο εναντίον τους.

Το 24NEWS επικοινώνησε με τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννη Σωτηριάδη, ο οποίος κάνει έκκληση προς τους καταστηματάρχες λόγω εορτών να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα.

Ο τρόπος δράσης και οι κλοπές οχημάτων

Την Δευτέρα 17/12 άγνωστοι έβαλαν στο μάτι την αποστολή της χρηματαποστολής. Συγκεκριμένα γύρω στις 11:45 χθες το πρωί δυο θρασύτατοι ληστές προσπάθησαν να κλέψουν το σάκο που περιείχε γύρω στις 100.000 ευρώ. Ένας εκ των ληστών κατεβαίνει από το αυτοκίνητο και κατευθύνεται με μανία προς τον υπάλληλο της χρηματαποστολής. Χρησιμοποιώντας σηδερολοστό αρχίζει να τον χτυπάει με αποτέλεσμα ο υπάλληλος να βρεθεί στο έδαφος.

Διαβάστε επίσης Καύσιμα - Αυτές είναι οι φθηνότερες και ακριβότερες τιμές ανά επαρχία (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Ο θαρραλέος υπάλληλος αντιστέκεται και πετάει τον σάκο με τα χρήματα στο αυτοκίνητο. Οι δράστες βλέπουν ότι το σχέδιο τους αποτυγχάνει και τρέπονται σε φυγή. Μέλη της αστυνομίας σπεύδουν στην σκηνή για εξετάσεις ενώ λίγο αργότερα εντοπίζεται φλεγόμενο το αυτοκίνητο διαφυγής. Οι έρευνες της αστυνομίας έδειξαν ότι το όχημα είχε κλαπεί από την Πάφο. Σημειώνεται πως ένας εκ των δραστών πρόταξε πιστόλι και πυροβόλησε για εκφοβισμό στον αέρα.

Πληροφορίες από την αστυνομία αναφέρουν ότι ο τρόπος δράσης των επίδοξων ληστών είναι παρόμοιος με παλαιότερες υποθέσεις που είχαν να κάνουν με χτυπήματα κατά χρηματαποστολών και διερευνάται κατά πόσο συνδέονται.

Οι υποθέσεις

Τον Απρίλιο του 2017 οι γνωστοί – άγνωστοι χτυπούν το πρωί σε χώρο στάθμευσης υπεραγοράς στην Λεμεσό. Στόχος και πάλι η χρηματαποστολή ιδιωτικής εταιρίας. Ένας εκ των δύο φρουρών ασφαλείας της χρηματαποστολής βγήκε από το αυτοκίνητο, πήγε στην υπεραγορά και επιστρέφοντας προς το ειδικά διαμορφωμένο όχημα, κρατώντας σακίδιο με τα χρήματα της υπεραγοράς, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται από την Αστυνομία, δέχθηκε επίθεση από δύο πρόσωπα.
Συγκεκριμένα, ο ένας εκ των δραστών πρόταξε πιστόλι, ενώ ο δεύτερος τον κτύπησε με ρόπαλο στο κεφάλι με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος.

Αμέσως οι δράστες, πήραν το σακίδιο με τα χρήματα και αφού επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο μάρκας HONDA άσπρου χρώματος, το οποίο οδηγούσε τρίτο πρόσωπο και τράπηκαν σε φυγή. Και πάλι το όχημα που χρησιμοποιούσαν, εντοπίστηκε καμένο ενώ διαπιστώθηκε πως κλάπηκε από την Επαρχία Πάφου.

Δυο χρόνια πριν και συγκεκριμένα στις 17 Οκτωβρίου του 2016, ληστές επιτίθενται σε 56χρονο που είχε παραλάβει εισπράξεις υποστατικό. Ο τρόπος δράσης και πάλι ο ίδιος. Περίμεναν στο χώρο στάθμευσης για να εφαρμόσουν το σχέδιο τους. Όταν είδαν τον 56χρονο να βγαίνει από το υποστατικό στην Λεμεσό με τις εισπράξεις δέχθηκε επίθεση από τρία άτομα, ένα εκ των οποίων τον απείλησε με πυροβόλο όπλο.
Οι δράστες αφού χτύπησαν τον 56χρονο, άρπαξαν χρηματικό ποσό και τράπηκαν σε φυγή. Μέλη της αστυνομίας έσπευσαν στο σημείο, ενώ ακολούθως λήφθηκε πληροφορία για φλεγόμενο αυτοκίνητο στην περιοχή.

Από τις εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι το εν λόγω αυτοκίνητο ήταν αυτό που χρησιμοποίησαν οι δράστες για να διαφύγουν, το οποίο είχε καταγγελθεί ως κλοπιμαίο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση