ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έτσι αντέδρασε ο Γάλλος ορειβάτης μόλις τον έσωσαν στις Πλάτρες (vid)

Δείτε την στιγμή της διάσωσης

Με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, περιγράφει πως αντέδρασε ο 22χρονος Γάλλος ορειβάτης που κινδύνεψε χθες Τρίτη (5/6) στις Πλάτρες.

Δεν παραλείπει βέβαια να εκφράσει και το πώς νιώθει ένας πυροσβέστης…

Δείτε τι έγραψε:

«Βίντεο από την χθεσινή διάσωση Γάλλου περιηγητή από διασώστες της ΕΜΑΚ. Από το βίντεο κρατάμε μονό την αγκαλιά ως έκφραση ευγνωμοσύνης του διασωζομένου προς τον διάσωση του μόλις πάτησε το πόδι του με ασφάλεια στο έδαφος. Αυτό και μόνο αρκεί για τον Πυροσβέστη. Αυτό το συναίσθημα της διάσωσης μιας ζωής . Αύτη η ευχαρίστηση ! Ο Θεός να τους έχει όλους καλά να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον συνάνθρωπο».

Την ανάρτηση του συνοδεύει και βίντεο δείτε το

Η υπόθεση: 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε σήμερα στις 12:55 να ανταποκριθεί σε περιοχή των Κάτω Πλατρών παρά τον καταρράκτη Μυλομέρη .

Η ανταπόκριση αφορούσε διάσωση ατόμου το οποίο είχε εγκλωβιστεί σε βράχο. Ανταποκρίθηκε αρχικά ο Αγροτικός Πυροσβεστικός Μονιάτη και ακολούθως η ΕΜΑΚ με όχημα και ομάδα ειδικών διασώσεων από ορεινές περιοχές και η ώρα 14:38 κατάφερε να διάσωση νεαρό τουρίστα 22 ετών Γαλλικής καταγωγής ο οποίος στην προσπάθεια του να αναρριχηθεί ελεύθερα σε βραχώδες σημείο χαράδρας βάθους 98 μέτρων εγκλωβίστηκε λόγω κατολισθήσεων σε ύψος 38 μέτρων.

Ειδική ομάδα της ΕΜΑΚ καταρριχήθηκε με ειδική εξάρτυση και σχοινιά από το ύψος του χαράδρας και αφού ασφάλισε τον νεαρό τον μετέφερε με ασφάλεια στο έδαφος (κοίτη ποταμού).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση