ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υπόθεση 19χρονης: Φώναζαν έξω από το δικαστήριο... «Ο βιαστής είσαι εσύ»

Στις 7 Ιανουαρίου θα επιβληθεί ποινή στην Βρετανή

Μετά την απόφαση του Επαρχιακού δικαστηρίου Αμμοχώστου, που έκρινε ένοχη την 19χρονη για ψευδή καταγγελία για βιασμό της από 12 Ισραηλινούς, μέλη του Δικτύου Ενάντια στη Βία κατά των γυναικών, περίμεναν εκτός του κτηρίου την νεαρή Βρετανή και φώναζαν «ο βιαστής είσαι εσύ».

Σημειώνεται ότι το δικαστήριο ανακοίνωση ότι στις 7 Ιανουαρίου θα επιβληθεί ποινή στην Βρετανή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συνήγορος υπεράσπισης της 19χρονης, ανάφερε στην αγόρευσή του, μετά την απόφαση του δικαστηρίου για ενοχή της πελάτισσάς του ότι, η 19χρονη έχει μετανιώσει για την πράξη της και πως όλα αυτά οφείλονται στο νεαρό της ηλικίας της και την ανωριμότητα της. Επίσης ανέφερε ότι η νεαρή, ζητά μια δεύτερη ευκαιρία.

Σε δηλώσεις της η δικηγόρος της 19χρονης, ανέφερε ότι σέβεται αλλά διαφωνεί με την απόφαση του Δικαστηρίου. Σημείωσε μάλιστα ότι θα προχωρήσει σε έφεση, προσθέτοντας ότι η 19χρονη Βρετανή είναι αποφασισμένη να προχωρήσει την υπόθεση μέχρι και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


Ένοχη η 19χρονη - «Η μόνη στιγμή που είπε την αλήθεια…»


Θυμίζουμε ότι το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας (30/12), την απόφαση του, για ενοχή της νεαρής, από τη Βρετανία, ηλικίας 19 χρόνων, η οποία κατηγορείται για δημόσια βλάβη ύστερα από ψευδή καταγγελία για βιασμό της από 12 Ισραηλινούς.

Το δικαστήριο σημείωσε στην απόφασή του ότι η μόνη περίπτωση στην οποία η κατηγορουμένη είπε την αλήθεια είναι ότι έκανε καταγγελία γιατί αντιλήφθηκε ότι την βιντεοσκοπούσαν και ντράπηκε.

Η Βρετανίδα είχε καταγγείλει στην Αστυνομία στις 17 Ιουλίου ότι είχε υποστεί βιασμό από τους Ισραηλινούς, με αποτέλεσμα επτά εξ αυτών να συλληφθούν.


Μάζεψαν τεράστιο ποσό για την 19χρονη - Πιστεύουν στο «θαύμα»


Ωστόσο στη συνέχεια οι νεαροί αφέθηκαν ελεύθεροι και επέστρεψαν στη χώρα τους, όταν η κοπέλα έδωσε κατάθεση στις 27 Ιουλίου, στην οποία παραδέχθηκε ότι δεν υπέστη βιασμό.

Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι επειδή την ώρα που είχε σεξουαλική συνεύρεση με έναν από τους Ισραηλινούς, εισήλθαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου και άλλα άτομα, που βιντεοσκοπούσαν με τα κινητά τους τηλέφωνα την πράξη, αισθάνθηκε ντροπή και εξευτελισμό και γι’αυτό προέβη σε καταγγελία στην Αστυνομία.

Η 19χρονη συνελήφθη στις 28 Ιουλίου και εναντίον της απαγγέλθηκε κατηγορία για δημόσια βλάβη, κατηγορία την οποία απέρριψε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X