ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έρχονται 170 νέες κάμερες επιτήρησης κυκλοφορίας

Το Υπουργείο Μεταφορών θα εγκαταστήσει 180 νέους μετρητές κυκλοφορίας και 40 ηλεκτρονικές πινακίδες σε σημεία του οδικού δικτύου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Του Μάριου Χριστοφή

Στην εγκατάσταση 170 νέων καμερών, 180 νέων μετρητών κυκλοφορίας και 40 ηλεκτρονικών πινακίδων σε σημεία του οδικού δικτύου, προχωρά το Υπουργείο Μεταφορών με στόχο την καλύτερη επιτήρηση της κυκλοφορίας.

Όπως ανέφερε στην «Καθημερινή» ο εκτελεστικός μηχανικός του τμήματος Δημοσίων Έργων, Αριστοτέλης Σάββα, «έχουν υποβληθεί οι προσφορές, οι οποίες αξιολογούνται και τέλος Μαΐου αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση. Η έναρξη υλοποίησης του έργου αν όλα πάνε καλά και δεν έχουμε προσφυγές θα είναι από τον Σεπτέμβριο».

Οι κάμερες θα εγκατασταθούν στους αυτοκινητόδρομους και στους κύριους άξονες των πόλεων και θα δίνουν εικόνα για την κυκλοφοριακή κατάσταση στους δρόμους. Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Σάββα θα διαθέτουν video analytics, το οποίο θα ανιχνεύει συμβάντα όπως ατύχημα, φωτιά και πεζό που να περπατά μέσα στον αυτοκινητόδρομο. Αυτή η λειτουργία θα δίνει δυνατότητα στις αρμόδιες υπηρεσίες να αντιδράσουν πολύ πιο έγκαιρα στο περιστατικό και μέσω των ηλεκτρονικών πινακίδων που θα τοποθετηθούν στα σημεία, θα ενημερώνουν τους οδηγούς για την κατάσταση του οδικού δικτύου.

Όσον αφορά τους μετρητές κυκλοφορίας θα εγκατασταθούν σε σημεία που δεν θα υπάρχουν οι εν λόγω κάμερες και θα καταγράφουν εκτός από την ταχύτητα, τον αριθμό οχημάτων, τον τύπο του οχήματος αλλά και τις αποστάσεις μεταξύ οχημάτων.

Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση